У Кам’янському районі ловили «чорних» лісорубів

Протягом доби на Дніпропетровщині правоохоронці задокументували чотири факти незаконної вирубки дерев.
Поліцейські Кам’янського РУП спільно із співробітниками прокуратури, представниками лісового господарства та добровольчого формування територіального товариства м. П’ятихатки затримали порушників, які займалися незаконною вирубкою дерев.
Перший факт правоохоронці виявили у лісопосадці поряд із селищем Івашинівка. Чоловіки встигли спиляти дуби, акації та завантажити їх у автомобіль МАЗ. З місця події правоохоронці вилучили бензопили, ємності зі змащенням, вантажівку та майже 33 куби деревини.
Також під час патрулювання поблизу с. Івашинівка поліцейські сектори реагування патрульної поліції відділення поліції №7 Кам’янського РУП зупинили автомобіль «Ford Transit», заповнений свіжоспиляними деревами акації. Документів на вантаж 34-річний водій не мав. Автомобіль та деревину вилучили.
У селищі Володимирівка затримано 32-річного мешканця м. П’ятихатки, який за допомогою бензопили здійснював незаконну вирубку дерев на території лісгоспу. Під час огляду місця події було виявлено 22 пеньки, зрізані та складовані дерева акацій, бензопили та ємності зі змащенням.
Під час патрулювання біля м. Верховцеве поліцейські відділення поліції № 3 Кам’янського РУП у лісопосадці виявили двох місцевих мешканців – 24 та 49 років. За допомогою бензопили чоловіки пилили дерева акацій.
За всіма фактами порушено кримінальні провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 246 (незаконне порубування або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. У рамках кримінальних проваджень слідчі звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на вилучену деревину, транспортні засоби та електроінструменти. Продовжується досудове розслідування.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *