Скандал під Кам’янським: народ проти місцевої влади

Щойно у селі Миколаївка Дніпровського району, що під Кам’янським, закінчились збори місцевих мешканців. Головним питанням порядку денного була оцінка роботи сільського старости Олега Козаря, який, незважаючи на запрошення, так і не з’явився на зборах.

У ході зборів прозвучала ціла низка неприємних фактів: старосту звинуватили у незаконному захопленні сільської землі, у розвалі інфраструктури Миколаївки, у створенні загадкового комунального підприємства без відома громади та у зловживаннях під час розподілу гуманітарної допомоги.

Крім того, були озвучені ще цікавіші факти: біографію Козаря практично ніхто не знає, але селяни з’ясували, що раніше він проживав у Херсонській області і мав судимість за зловживання з матеріальними ресурсами. Після переїзду на Дніпропетровщину він заснував кілька бізнес-структур, де також є питання щодо лінії податкової інспекції та господарського суду.

Прозвучали й неприємні факти про старосту як про особистість. Виявляється, він влаштував свою дружину працювати в харчоблокі місцевої школи на незрозуміло яку посаду, бере з селян по 500 грн. за поховання родичів на місцевому цвинтарі та навіть має намір знести пам’ятник на братській могилі воїнів, які загинули в роки Другої світової війни. Розповіли також про те, що він паркує свій джип на місці для інвалідів біля церкви, і при цьому болісно реагує на зауваження. А останньою краплею для селян стало те, що він у розпал війни влаштував святкування власного дня народження у приміщенні школи.

За підсумками зборів, кілька десятків миколаївців проголосували за відставку Козаря. На його місце запропоновано кандидатуру місцевого жителя Володимира Трийченка, за неї також проголосували одноголосно.

Більш докладно – у наших наступних репортажах.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *