До уваги водіїв Кам’янського: чекаємо на подорожчання палива?

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроект, який має на меті скасувати на паливо пільгове оподаткування, запроваджене з початку повномасштабного вторгнення Росії до України.

Про це повідомив у своєму Telegram заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк, пише видання https://www.unian.net/.

“Уряд вніс до Ради законопроект про відміну пільгового оподаткування на паливо. Тексту ще немає, але, за моєю інформацією, там буде повернення акцизного збору для всіх видів палива без винятку”, – зазначив він.

Пізніше він написав, що урядовим законопроектом замість “нульової” ставки акцизу встановлюється акциз “100 євро за 1000 літрів” для всіх видів палива (на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан).

“ПДВ поки залишається без змін, як зараз – 7%. Аргументація повернення акцизів: відсутність грошей для будівництва та ремонту доріг”, – додав він. За розрахунками уряду така ініціатива принесе 2 млрд грн на місяць.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *