До уваги кам’янчан: запасайтесь продуктами

Щоб пережити осінь і зиму, українцям необхідно запасатися продуктами вже зараз, адже вони можуть ще більше подорожчати.

Таку пораду дає аналітик “Центру біржових технологій” (ЦБТ) Максим Оріщак, пише UBR.ua.

“Передусім українцям варто побоюватися динаміки цін на базові продукти харчування. Тому слід формувати запаси їжі вже зараз. Наскільки можна підстрахувати себе з точки зору здатності прогодуватися восени і взимку – настільки це варто зробити”, – вважає аналітик.

Він прогнозує, що вже за кілька тижнів ціни на продукти підстебнуть у середньому на 10%, причому дорожчатимуть усі основні продуктові групи.

“М’ясо, наприклад, дорожчатиме через зростання цін на корм для тварин. Молочна продукція збільшиться в ціні за сезонним фактором. Так само відбудеться і з фруктами та овочами. Оцінювати кожну позицію немає сенсу, оскільки в середньому зростання становитиме не менше 10% “, – вважає аналітик.

За його словами, вже зараз потрібно готуватися до зими та запасатися основними продуктами тривалого зберігання.

“Кожному українцеві, розуміючи свій продуктовий набір, варто почати формувати меню та графік харчування, щоб розуміти середню витрату продуктів та купувати нешвидкісні товари. Попит може впасти на будь-яку продукцію, в міру її подорожчання. І люди переходитимуть на дешевші каші, на овочі з дисконтом та закрутки”, – оцінює Максим Оріщак.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *