Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пиріжки «Дрова»

У ностальгічних спогадах про дитинство пиріжки посідають особливе місце. Вони продавалися у їдальнях, кафе, на вокзалах, біля автобусних зупинок та станцій метро. Краще і смачніше за перекус і не придумаєш. Ділимося і з вами рецептом такої смачної страви.

Особлива увага приділялася тісту для пиріжків із начинкою. Його ніколи не забивали великою кількістю борошна, роблячи досить рідким. Визначали так: якщо тісто перестало протікати крізь пальці, потрібно припинити додавати борошно. Крім того, тісту потрібно піднятися не один, а кілька разів. У результаті у вас вийдуть повітряні, м’які та рум’яні пиріжки!

Складові
Пшеничне борошно 800 г, Вода 500 мл, Соняшникова олія 340 мл, Цукор 50 г, Сіль 15 г, Дріжджі 25 г, Куряча грудка 500 г, Цибуля 250 г, Вершкове масло 40 г, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
Розчиніть живі дріжджі та цукор у теплій воді, відставте на 6–7 хвилин.

Тим часом просійте борошно, додайте сіль. Дріжджову суміш акуратно влийте в борошно разом з 20 мл олії, замісіть тісто.

Коли вийде скачати грудку, додайте ще 20 мл олії. Вимішуйте тісто ще близько 10 хвилин. Воно має бути м’яким і трохи прилипаючим до столу. Перекладіть тісто в ємність, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.

Час зайнятися начинкою. Обчистіть і наріжте цибулю, обсмажте її на сковороді, розігрітій з вершковим маслом, до м’якості.
Заздалегідь відварену курячу грудку подрібніть у блендері або пропустіть через м’ясорубку.

До курячого фаршу додайте цибулю, сіль і перець до смаку, перемішайте. Залишіть начинку вистигати до кімнатної температури.

Змастіть руки невеликою кількістю рослинної олії і обімніть тісто, що підійшло. Знову скачайте його в кулю, перекладіть в ємність, накрийте і залиште ще на 40 хвилин. Після цього розділіть тісто на невеликі шматочки – по 70-80 г. Кожен шматочок розкатайте в кулю, накрийте плівкою і залиште ще на 15 хвилин.

Тим часом розігрійте в сотейнику рослинне масло, що залишилося. Тепер розминайте кульки тіста в коржики прямокутної форми. Викладайте по 1 ст. л. начинки на один край прямокутника, накривайте тістом і загортайте краї. Кожен корж загорніть в рулетик.

Відправте пиріжки в розігріту олію і обсмажуйте їх до готовності з усіх боків. Потім викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Олена

Recent Posts

Генератори та Starlink від Кам’янського військовим (відео)

Про чергову допомогу віськовим повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні разом з громадською організацією «Бджола», депутатом…

5 години ago

Захисник із Кам’янського отримав нове житло (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Вручив ключі від квартири нашому Захиснику, військовослужбовцю ТРО…

5 години ago

На Дніпропетровщині на пожежі загинула жінка

7 липня, о 10:01 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на…

7 години ago

Музей історії міста Кам’янське – на конференції у Варшаві

Наприкінці червня у Варшаві відбулась Міжнародна конференція «Стійкість. Відновлення. Майбутнє: Культура у відновленні України».  Цей форум,…

7 години ago

Зірка серіалу “Всі жінки – відьми” Джуліан Мак-Магон помер після боротьби з раком

Австралійський актор Джуліан Мак-Магон помер у середу, 2 липня, у місті Клірвотер, у штаті Флорида.…

8 години ago

У Кам’янському судитимуть шахраїв, які видурили в родичів військових 5 мільйонів

Наразі встановлено 23 потерпілих з різних регіонів України. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що…

8 години ago