Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пиріжки «Дрова»

У ностальгічних спогадах про дитинство пиріжки посідають особливе місце. Вони продавалися у їдальнях, кафе, на вокзалах, біля автобусних зупинок та станцій метро. Краще і смачніше за перекус і не придумаєш. Ділимося і з вами рецептом такої смачної страви.

Особлива увага приділялася тісту для пиріжків із начинкою. Його ніколи не забивали великою кількістю борошна, роблячи досить рідким. Визначали так: якщо тісто перестало протікати крізь пальці, потрібно припинити додавати борошно. Крім того, тісту потрібно піднятися не один, а кілька разів. У результаті у вас вийдуть повітряні, м’які та рум’яні пиріжки!

Складові
Пшеничне борошно 800 г, Вода 500 мл, Соняшникова олія 340 мл, Цукор 50 г, Сіль 15 г, Дріжджі 25 г, Куряча грудка 500 г, Цибуля 250 г, Вершкове масло 40 г, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
Розчиніть живі дріжджі та цукор у теплій воді, відставте на 6–7 хвилин.

Тим часом просійте борошно, додайте сіль. Дріжджову суміш акуратно влийте в борошно разом з 20 мл олії, замісіть тісто.

Коли вийде скачати грудку, додайте ще 20 мл олії. Вимішуйте тісто ще близько 10 хвилин. Воно має бути м’яким і трохи прилипаючим до столу. Перекладіть тісто в ємність, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.

Час зайнятися начинкою. Обчистіть і наріжте цибулю, обсмажте її на сковороді, розігрітій з вершковим маслом, до м’якості.
Заздалегідь відварену курячу грудку подрібніть у блендері або пропустіть через м’ясорубку.

До курячого фаршу додайте цибулю, сіль і перець до смаку, перемішайте. Залишіть начинку вистигати до кімнатної температури.

Змастіть руки невеликою кількістю рослинної олії і обімніть тісто, що підійшло. Знову скачайте його в кулю, перекладіть в ємність, накрийте і залиште ще на 40 хвилин. Після цього розділіть тісто на невеликі шматочки – по 70-80 г. Кожен шматочок розкатайте в кулю, накрийте плівкою і залиште ще на 15 хвилин.

Тим часом розігрійте в сотейнику рослинне масло, що залишилося. Тепер розминайте кульки тіста в коржики прямокутної форми. Викладайте по 1 ст. л. начинки на один край прямокутника, накривайте тістом і загортайте краї. Кожен корж загорніть в рулетик.

Відправте пиріжки в розігріту олію і обсмажуйте їх до готовності з усіх боків. Потім викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Олена

Recent Posts

Роман Сасанчин розлучився з дружиною після шести років стосунків й натякнув на причину

Дружина українського співака і переможця "Голосу країни" Романа Сасанчина повідомила про їхнє розлучення. Так, блогерка Іванна Сасанчин вийшла на…

17 хв. ago

Три причини, які переконають вас відмовитися від білого хліба

Білий хліб - це продукт глибокої переробки. Він має ніжну текстуру, але містить більше цукру…

47 хв. ago

На Дніпропетровщині застілля закінчилося вбивством

У Кривому Розі сварка між двома знайомими завершилася вбивством. Про це повідомляє Телеканал D1 з…

1 годину ago

Кам’янське підписало меморандум про співпрацю з ГО «Ро3квіт»

Деталі повідомив мер Андрій Білоусов. "Зустрівся з командою проєкту «Адаптація стратегії стійкості для громад: Впровадження…

2 години ago

Ідеальні пари за гороскопом: ці знаки Зодіаку розквітають, коли знаходять один одного

Вважається, що деякі знаки Зодіаку настільки сумісні, що стають найщасливішими, коли опиняються поруч. Такі союзи…

2 години ago

У Кам’янському на “Дніпровагонмаш” новий директор

4 вересня у ТОВ “ТАС Дніпровагонмаш” призначили нового директора. Ним став Кондратюк Володимир Миколайович, який…

2 години ago