Найбільший попит роботодавців Кам’янського та області – на кваліфікованих робітників

Протягом січня – липня 2022 року роботодавці Дніпропетровщини подали до служби зайнятості майже 27 200 вакансій.

Про наявність вільних робочих місць поінформували службу зайнятості 6600 працедавців області. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній службі зайнятості.

Найбільша частина (майже 67,1%) вільних робочих місць, запропонованих роботодавцями, була зосереджена у Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Нікополі та Павлограді. Найбільший попит на роботодавців спостерігався на кваліфікованих робітників із інструментом. Йдеться про слюсарів, водіїв, електромонтерів, електрогазозварників, токарів, тракторістів, електрослюсарів тощо.

Також потрібні працівники сфери послуг, а це продавці, кухарі, охоронці, швачки. У сільськогосподарському секторі – трактористи, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва та робітники фермерського господарства, оператори свинарських комплексів, птахофабрик та механізованих ферм.

Великий попит у роботодавців мають і професіонали та фахівці – лікарі, інженери різних галузей, вчителі, бухгалтери, майстри, фахівці, викладачі, менеджери тощо. Серед найпростіших професій найбільш потрібні підсобні робітники, прибиральники, вантажники, двірники та сторожа. У 68,4% вакансій розмір заробітної плати від мінімальної до середньої заробітної плати по області (14479 грн.), але лише у 7% вакансій запропонована заробітна плата перевищувала 14479 грн.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *