Рецепт дня: “Живчик” на зиму

У розпалі сезон яблук, і якщо ви вже не знаєте, куди подіти свій урожай, то цей рецепт саме для вас. Коли у вас є такий вид яблук, які й викинути шкода, та й у випічку не покладеш, то з них можна приготувати улюблений яблучний напій усіх дітей.

Домашній «Живчик» повністю натуральний, не містить консервантів та різноманітних харчових добавок, барвників. Він складається лише з яблучного соку та цукру, але виходить куди смачніше магазинного. Ось чому його варто заготовити на зиму.

На яблучну заготовку пускають найдрібніші та найкисліші фрукти в саду. Навіть дикі яблука. Що цікаво, для такої кількості фруктів знадобиться трохи цукру.

Складові
Яблука 6 кг, Вода 15 л, Цукор 600 г, Лимонна кислота 1 ч. л.

Приготування
Яблука ретельно вимийте та наріжте шматками. Від серцевинок і хвостиків позбавлятися не потрібно, заощадите час. Пересипте яблука у велику каструлю або таз, залийте окропом.

Накрийте каструлю з кришкою, залиште на добу. Через 24 години дістаньте яблука із води за допомогою дуршляка. Доведіть сік до кипіння і варіть 5 хвилин. Далі перелийте його по заздалегідь вимитим із содою банкам, герметично закрийте. З цієї кількості інгредієнтів виходить 12 л напою.

Поряд із повидлом, варенням та желе такий яблучний напій — найцінніша фруктова заготовка на зиму. Обов’язково приготуйте кілька баночок, щоб порадувати рідних літнім напоєм у зимову холоднечу. Вони вам будуть вдячні!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *