Олігарх із Кам’янського хоче «віджати» ПриватБанк

Господарський суд міста Києва вкотре переніс розгляд справи за позовом Геннадія Боголюбова до ПриватБанку, в якому екс-акціонер та партнер Ігоря Коломойського намагається повернути собі акції банку, зажадавши їх від держави. Про це повідомляє прес-служба фінустанови.
Зазначається, що 15 серпня суд переніс розгляд справи на 5 вересня через зловживання позивачем своїми процесуальними правами.
“Судове засідання було відкладено знову ж таки через дії пана Боголюбова, який, порушуючи закон, намагається поки подати докази поза межами різноманітних процесуальних термінів.
Загалом бачимо, що поки що пан Боголюбов не зацікавлений у розгляді цієї справи і сприяє її затягуванню”, — заявив юридичний представник ПриватБанку Віктор Тарасенков за результатами засідання.
У банку зазначають, що “нахабні спроби” Геннадія Боголюбова оскаржити дійсність договору купівлі-продажу акцій суперечать розпорядженням ЗУ “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, який чітко забороняє витребування акцій від інвестора, яким виступила держава. Крім того, додають у банку, на момент подання позову вже минув термін позовної давності.
За інформацією ПриватБанку, під час подання позову Боголюбов вдався до віялової подачі, коли подається відразу кілька позовних заяв з метою обрання необхідного судді. “ПриватБанк сподівається, що при подальшому розгляді справи Господарський суд міста Києва не дозволить позивачу зловживати своїми процесуальними правами і, зрештою, все ж таки ухвалить справедливе і законне рішення”, – йдеться в позиції держбанку.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *