Рецепт дня: Сирні плюшки з варенням

Що може бути краще за домашню випічку, зроблену з душею? Адже, напевно, у кожної господині є свій перевірений роками та досвідом спосіб приготування, який дістався їй ще від мами чи бабусі. 

Повірте, сирні плюшки з начинкою за наступним рецептом із покупними не порівняти. Від цієї випічки так і віє теплом і затишком, що сприяє душевному чаюванню в оточенні близьких. Тісто має м’яку ніжну текстуру і зовсім не кришиться. Таку здобу з’їдайте протягом одного або двох днів. Так смачніше!

Коли варення під рукою не виявляється, можна приготувати нескладну альтернативу. Дістаньте з морозилки будь-яку заморожену ягоду і проваріть її 10 хвилин з цукром (за смаком). Потім зніміть сотейник з вогню і додайте трішки крохмалю, ретельно перемішуючи. Потім знову поставте на маленький вогонь: ягідна маса загусне досить швидко. Можете взяти також нарізані яблука, груші чи сливи.

Складові
Пшеничне борошно 4 ст. л., Сир кисломолочний 250 г, Цукор 3 ст. л., Вершкове масло 100 г, Яйце 2 шт., Сіль 0,5 ч. л., Варіння за смаком.

Приготування
До сиру додайте яйця кімнатної температури, цукор, сіль і розм’якшене вершкове масло.

Розтирайте все до однорідності, потім додайте борошно і замісіть еластичне тісто. Накрийте його серветкою і залиште на 20 хвилин в темному теплому місці.

Тепер розкотіть сирне тісто в пласт завтовшки 5-8 мм і сформуйте кружечки. Діаметр приблизно 8 см. Для цього зручно використовувати блюдце або невелику тарілку.

У центр кожної заготовки покладіть начинку приблизно 1 чайну ложку.
Краї трохи підніміть і загорніть до центру, щоб вийшла плюшка. Як начинка підійде все, що завгодно: варення, джем або повидло.

Випікайте сирні плюшки 20-25 хвилин до рум’яної скоринки при температурі 180 градусів.

Для приготування таких плюшок підійде абсолютно будь-який сир, але найсмачніше виходить із підвищеною жирністю. Готові вироби можна додатково посипати цукровою пудрою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *