У Дніпрі торгували гуманітаркою

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям м. Дніпра за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час військового стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, волонтери благодійного фонду встановили механізм реалізації гуманітарної допомоги, одержаної від Республіки Польща. Вони систематично наживалися на продажі продуктів харчування та товарах особистої гігієни, завезених для бійців Збройних сил України на території Дніпра.

Для зберігання гумдопомоги чоловіки орендували складські приміщення, а надалі її продавали. У ході розслідування злочину правоохоронцями задокументовано продаж гуманітарної допомоги – продуктів харчування на суму 850 тис. гривень

. Усіх учасників затримано у порядку ст. 208 КПК України. Під час проведення обшуків за місцем проживання, в автомобілях та орендованих складах затриманих виявлено та вилучено 6 тонн продуктів харчування, засобів гігієни, комп’ютерної техніки, мобільних телефонів, коштів у сумі майже 2 млн грн. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу – утримання під вартою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *