Дніпропетровщина у лідерах на отримання мікрогрантів від уряду: на що витратять гроші

Відкриття кав’ярень, виробництво кераміки, будівництво енергоефективних будинків, запровадження служби тестування сонячних електростанцій – ці та інші проекти вже незабаром буде реалізовано завдяки урядовій програмі мікрогрантів на розвиток чи створення бізнесу.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Проект “еРобота”, запущений Міністерством економіки за підтримки Мінцифри, Мінагрополітики, Державної служби зайнятості та Ощадбанку, покликаний здійснити мрії десятків тисяч українців про власну справу та сприяти активізації підприємництва у важкий для економіки час, зазначили у Мінекономіки.

Сьогодні Уряд підтримав рішення про виділення із резервного фонду 103,3 мільйона гривень, щоб профінансувати:

– перші 324 бізнес-ідеї переможців програми грантів “Своя справа” (мікрогрант) на суму 74,3 мільйона гривень;

– 9 підприємців за програмою “Свій садок” на суму 29 мільйонів гривень. Усього за направленням мікрогрантів уже надійшла 7541 заявка від українців. У 70% заявників вже є досвід підприємницької діяльності, 10% лише розпочинають свій шлях у бізнесі.

Більшість підприємців хочуть витратити грант на відкриття кафе та кав’ярень – 10,7%, початок роздрібної торгівлі (у тому числі продуктами харчування) – 8%, заснування перукарень чи салонів краси – 4,7%, старт бізнесу з обслуговування напоями – 3,1 % та вантажних перевезень – 1,9%.

Більше заявок подали мешканці Києва та Київської області (31%), а також Дніпропетровської (9%), Львівської (7%), Одеської (6%) та Полтавської (5%) областей.

Також до банку надійшло 78 запитів від підприємців, які бажають за рахунок гранту збудувати теплицю або закласти сад. В даний час прийом заявок на всі напрямки програми “еРобота” продовжується.

Подання заявки здійснюється через Портал Дія [https://diia.gov.ua/services/categories/biznesu/yerobota]. Слід заповнити інформацію про себе в електронній формі та додати невеликий бізнес-план, зразок якого можна завантажити на Порталі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *