Правила пожежної безпеки при святкуванні Спаса

19 серпня Православна Церква відзначає велике дванадесяте свято Преображення Господнього, яке частіше українці називають святом Спаса.

Відтак, аби святкування не завершилося трагедією, Кам’янське районне управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області звертається до громадян із проханням не забувати про правила пожежної безпеки та дотримуватись правил безпеки під час прийдешнього свята, особливо при виявленні вибухонебезпечних предметів.
Під час літургії священнослужителі та віруючі використовують відкритий вогонь у приміщеннях храмів, тому потрібно бути більш пильними і уважними при користуванні відкритим вогнем. Після завершення служби не слід залишати у церквах непогашені свічки, електропобутові та освітлювальні прилади необхідно від’єднати від електромережі.
Звертаючись до вас, шановні віряни, закликаємо під час святкувань поводити себе порядно, виважено, не порушувати протипожежні вимоги, не залишати без нагляду дітей, не дозволяти їм гратися з вогнем.
Також нагадуємо, що на території області продовжуються фіксуватися випадки знаходження вибухонебезпечних предметів. Як показує статистика, такі небезпечні знахідки виявляються населенням в лісопаркових зонах, на полях, у лісах та на узбіччях доріг. Не поодинокі випадки, коли надходять повідомлення про замінування громадських об’єктів, об’єктів з масовим перебуванням, залізничних та автовокзалів. Тому велике прохання до вас громадяни – будь-ласка, утримайтесь від відвідування лісопаркових зон, лісів та інших екосистем поза межами населених пунктів. Будьте уважні та обережні під час перебування на об’єктах з масовим перебуванням людей!
У разі виявлення підозрілого чи вибухонебезпечного предмета:
– ні в якому разі не чіпайте підозрілий предмет;
– по можливості огородіть місце події та відійдіть на безпечну відстань (не менше 100 метрів);
– негайно повідомте про знахідку в пожежно-рятувальну службу за номером «101» та в поліцію за номером «102».
Дотримуючись цих не складних правил, Ви убезпечите себе, своїх близьких та оточуючих.

Пам’ятайте, у випадку надзвичайної ситуації потрібно негайно повідомити пожежно-рятувальну службу, зателефонувавши за номером «101».

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *