Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжний фарширований перець

Тушкований перець з начинкою з рису та фаршу, безсумнівно, куштували всі. Ця страва часто подається на урочистостях, також вона підходить просто на вечерю. А якщо за стільки років смак набрид і хочеться чогось новенького? Ми пропонуємо приготувати особливі фаршировані перці половинками. Зберігай оригінальний рецепт!

Особливість цих фаршированих перців половинками в тому, що їх не потрібно тушкувати в каструлі. Вони запікаються у духовці. Всі інгредієнти чудово поєднуються, створюючи ніжну на смак страву. Більше того, на святковому столі перці чудово виглядатимуть. Звісно, ​​якщо є бажання, можна готувати їх у будні.

Складові
6 болгарських перців
500 г курячого філе
1 цибуля
4 невеликі помідори
1 ст. л. сметани
сіль за смаком
червоний і чорний мелений перець за смаком
1 ч. л. сушеного часнику
50 г вершкового масла
1 ст. л. майонезу
120 г твердого сиру
олія для форми
зелень для прикраси

Приготування
Насамперед розріж помиті перці на 2 половинки. Хвостики при цьому не потрібно відрізати, щоб не витікала начинка в процесі приготування. Далі почисть кожен перчик від перегородок і насіння, внутрішню сторону також промий водою. Щоб овочі не були мокрими всередині, поклади їх на серветку зрізом униз.

Тим часом приготуй начинку. Для цього наріж маленькими кубиками помідори та куряче м’ясо. Томати можна різати зі шкіркою, а можна її зняти за бажанням. Також для начинки подрібни цибулю. Після цього висип всі нарізані продукти в глибоку миску.

Туди ж додай майонез, сметану, посоли, поперчи і приправ рештою спецій. Крім зазначених, ти можеш додати приправи, які тобі подобаються. Потім ретельно перемішай начинку.

Візьми половинку перцю і наклади у неї начинку ложкою. Найважливіше – вона не повинна виступати з перцю гіркою, тому що можуть витекти соки, і страва буде суха. Подібним чином нафаршируй інші овочі.

Змасти деко рослинною олією і виклади на нього фаршировані перці половинками. На кожну частину поклади невеликий шматочок вершкового масла. Так смак страви буде ніжнішим. До того ж стеж, щоб перці розташовувалися на деку рівно, без нахилів. Можеш приставити їх ближче один до одного. На завершення приготування посип все тертим сиром.

Духовку розігрій до 200 градусів і відправ туди фаршировані перці на 40-45 хвилин. Перед подачею готову страву можна прикрасити зеленню за бажанням.

Впевнені, ніжний смак фаршированих перців половинками не залишить байдужим нікого з вашої родини та гостей. Для цікавішого зовнішнього вигляду радимо брати овочі різних кольорів. Як наслідок, страва ще й приваблюватиме яскравими фарбами. Смачного!

Олена

Recent Posts

Рецепт дня: Горіховий хліб

16 серпня в новому православному календарі українці святкують Горіховий Спас, який також називають Хлібний або Третій…

1 хв. ago

Кам’янчани стали лауреатами обласної премії

Про урочисте нагородження розповіла заступник голови Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай. "20 молодих людей з Дніпропетровщини…

31 хв. ago

Netflix представив новий трейлер “Венздей” (відео)

Стрімінговий гігант Netflix представив офіційний трейлер другої частини другого сезону популярного серіалу "Венздей", який уже…

1 годину ago

Цей йогурт шкідливий для організму: продається у всіх магазинах

Ароматизовані йогурти - популярний продукт на полицях супермаркетів, який часто сприймається як здорова альтернатива солодощам.…

2 години ago

Ринку на Дніпробуді у Кам’янському не буде

Після знесення ринку ТОВ «Культурний центр “АССОЛЬ”» звернулося до міської ради з клопотанням про дозвіл…

2 години ago

На Дніпропетровщині чоловік задушив знайомого, щоб вкрасти його авто

У Дніпропетровській області оперативники карного розшуку поліції розкрили вбивство 57-річного жителя Дніпра.  Про це повідомили…

2 години ago