Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжний фарширований перець

Тушкований перець з начинкою з рису та фаршу, безсумнівно, куштували всі. Ця страва часто подається на урочистостях, також вона підходить просто на вечерю. А якщо за стільки років смак набрид і хочеться чогось новенького? Ми пропонуємо приготувати особливі фаршировані перці половинками. Зберігай оригінальний рецепт!

Особливість цих фаршированих перців половинками в тому, що їх не потрібно тушкувати в каструлі. Вони запікаються у духовці. Всі інгредієнти чудово поєднуються, створюючи ніжну на смак страву. Більше того, на святковому столі перці чудово виглядатимуть. Звісно, ​​якщо є бажання, можна готувати їх у будні.

Складові
6 болгарських перців
500 г курячого філе
1 цибуля
4 невеликі помідори
1 ст. л. сметани
сіль за смаком
червоний і чорний мелений перець за смаком
1 ч. л. сушеного часнику
50 г вершкового масла
1 ст. л. майонезу
120 г твердого сиру
олія для форми
зелень для прикраси

Приготування
Насамперед розріж помиті перці на 2 половинки. Хвостики при цьому не потрібно відрізати, щоб не витікала начинка в процесі приготування. Далі почисть кожен перчик від перегородок і насіння, внутрішню сторону також промий водою. Щоб овочі не були мокрими всередині, поклади їх на серветку зрізом униз.

Тим часом приготуй начинку. Для цього наріж маленькими кубиками помідори та куряче м’ясо. Томати можна різати зі шкіркою, а можна її зняти за бажанням. Також для начинки подрібни цибулю. Після цього висип всі нарізані продукти в глибоку миску.

Туди ж додай майонез, сметану, посоли, поперчи і приправ рештою спецій. Крім зазначених, ти можеш додати приправи, які тобі подобаються. Потім ретельно перемішай начинку.

Візьми половинку перцю і наклади у неї начинку ложкою. Найважливіше – вона не повинна виступати з перцю гіркою, тому що можуть витекти соки, і страва буде суха. Подібним чином нафаршируй інші овочі.

Змасти деко рослинною олією і виклади на нього фаршировані перці половинками. На кожну частину поклади невеликий шматочок вершкового масла. Так смак страви буде ніжнішим. До того ж стеж, щоб перці розташовувалися на деку рівно, без нахилів. Можеш приставити їх ближче один до одного. На завершення приготування посип все тертим сиром.

Духовку розігрій до 200 градусів і відправ туди фаршировані перці на 40-45 хвилин. Перед подачею готову страву можна прикрасити зеленню за бажанням.

Впевнені, ніжний смак фаршированих перців половинками не залишить байдужим нікого з вашої родини та гостей. Для цікавішого зовнішнього вигляду радимо брати овочі різних кольорів. Як наслідок, страва ще й приваблюватиме яскравими фарбами. Смачного!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся регіональний фестиваль “Квітневий Камертон-2025”

9 квітня 2025 року в Кам’янському музичному фаховому коледжі ім. Мирослава Скорика відбувся регіональний фестиваль…

19 хв. ago

Прем’єра легендарного мюзиклу в кіно: перші враження і цікаві факти із залаштунків

У Києві відбувся допрем'єрний показ стрічки "МУР. Ти [Романтика] в кіно".  Редакція ТСН.ua також мала змогу подивитися поки…

49 хв. ago

Таємниця розкрита: названа зубна щітка, яка псує зуби та їх емаль

Здоров'я ротової порожнини - важливий аспект загального самопочуття людини. Регулярне чищення зубів є ключовим елементом…

1 годину ago

На одній із трас Дніпропетровщини діють обмеження руху

На трасі Дніпро-Миколаїв діють обмеження руху через негоду на півдні України. Про це повідомляє Державне агентство…

2 години ago

Банда шахраїв з Дніпропетровщини ошукала громадян на понад 1 млн. грн.

Прокурори Лівобережної окружної прокуратури міста Дніпра скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої…

2 години ago

До уваги кам’янчан! Нова загроза від ворога

Російські війська почали застосовувати БпЛА, що розкидають вибухонебезпечні предмети. Вони можуть використовуватись ворогом для ураження…

2 години ago