Categories: Це цікаво

В Україні стартувало приймання заявок на нацвідбір на “Євробачення-2023”

Суспільне Мовлення оголосило про початок приймання заявок на участь у нацвідборі на міжнародний пісенний конкурс “Євробачення-2023”.

Заявки прийматимуть до 15 жовтня 2022 року, їх можна подати, заповнивши форму на сайті.

Як і в попередні роки, до участі у “Євробаченні” допускаються сольні виконавці або гурти, які вже існують чи створені спеціально для участі в нацвідборі. Як раніше обіцяли організатори нацвідбору, цьогоріч склад і журі фіналу нацвідбору, і національного журі для міжнародного конкурсу “Євробачення” визначатимуть українці за допомогою онлайн-голосування.

Зазначимо, що мова пісні може бути будь-яка, крім мови держави-агресора.

Фінал нацвідбору на “Євробачення-2023” відбудеться у грудні в Києві. Переможця оголосять під час трансляції фіналу у прямому ефірі телеканалів Суспільного та на діджитал-платформах Суспільного.

Окрім того, вже стало відомо ім’я й музичного продюсера нацвідбору. Почесну місію довірили українському музиканту, лідеру гурту Pianoбой Дмитру Шурову:

“Я радий можливості працювати музичним продюсером цьогорічного відбору. Я хочу, щоб Європа почула і побачила сучасного українського музиканта, який є частиною світового музичного контексту. Я знаю, що такі люди в нас є, і, хоча зараз творити дуже важко, я запрошую і закликаю музикантів усіх стилів та жанрів терміново братись за улюблений інструмент і долучатись до відбору”, – сказав Шуров.

Як відомо, на “Євробаченні-2022” у Турині Італія перемогу здобув український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Втім, організатори конкурсу, Європейська мовна спілка, заявили, що в Україні не може бути проведено конкурс, оскільки “не всі умови можуть бути виконані”.

Зі свого боку, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна не згодна з таким рішенням та вимагав додаткових перемовин. Ткаченко підготував звернення до ЄМС, втім, організатори не змінили свого рішення. У результаті, Європейська мовна спілка, Суспільне та ВВС домовилися провести конкурс у Великій Британії, але від імені України.

Олена

Recent Posts

У Кам‘янському для реабілітації військових та дітей впроваджують новий напрямок

Мер міста вдвідав кінний двір «Отаман» та поспілкувався із його керівником Олександром Ткаченком. Про це…

8 години ago

У Кам’янському провели «Весна fest – 2024» на підтримку Збройних сил України

За сприяння міського голови Андрія Білоусова, ГО «Бджола», Молодіжної ради міста та управління молоді в…

9 години ago

У Кам’янському пройшов дитячий велодень (відео)

На спортивному заході побував міський голова Андрій Білоусов. "Провели спортивний захід «Велодень Kids – 2024».…

10 години ago

На Дніпропетровщині затримали серійну злодюжку

Поліція Петропавлівки затримала місцеву мешканку, яка двічі обікрала магазин. Поки поруч нікого не було, зловмисниця…

13 години ago

Поліцейські та школярі Кам’янського відправили допомогу військовим

У Кам'янському поліцейські та школярі долучилися до благодійної акції на підтримку українських героїв-захисників. Вони зібрали…

14 години ago

У Дніпрі чоловік викрадав камери відеоспостереження

25 квітня до поліції повідомили, що вночі хтось викрав камери спостереження на ж/м Тополя-2. З'ясувалося,…

15 години ago