До уваги кам’янчан: наскільки подорожчав борщ

Цього тижня українські господарства відвантажують білокачанну капусту по 17-24 грн/кг, що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Про це повідомили експерти аналітичної платформи EastFruit.

“Основною причиною знижувального цінового тренду в сегменті білокачанної капусти виробники вважають той факт, що покупці все частіше залишаються незадоволені якістю пропонованої продукції, яка суттєво погіршилася через несприятливі погодні умови. Термін реалізації такої капусти дуже обмежений, через що оптові компанії та роздрібні мережі ведуть закупівлі виключно дрібним оптом для поточного продажу”, – йдеться в повідомленні.

При цьому, незважаючи на здешевлення білокачанної капусти, на сьогоднішній день дана продукція в Україні все ж таки коштує в середньому в 5,2 рази дорожче, ніж у середині серпня минулого року. Таку цінову різницю аналітики проекту пояснюють суттєвим скороченням площ під цією культурою цього сезону. Як повідомляв УНІАН, в Україні у липні у річному вираженні, порівняно з липнем 2021 року, зросли ціни на низку продуктів, зокрема, ціни на овочі зросли майже на 102%.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *