Багато залежить і від заправки. Магазинний майонез тут буде зайвим. Щоб цей салат був більш пікантним, додайте до якісної оливкової олії трохи гірчиці та винного або яблучного оцту. Якщо у вас немає консервованої квасолі, можете відварити звичайну.
Складові
Буряк 400 г, Часник 1 зуб., Кінза 40 г, Кунжут 2 ст. л., Консервована квасоля 240 г, Оливкова олія 4 ст. л., Гірчиця 1 ч. л., Винний оцет 1 ст. л., Сіль, Чорний перець (мелений) до смаку.
Приготування
Відваріть буряк до готовності, остудіть, очистіть і натріть на тертці. Видавіть великий зубчик часнику.
Квасолю з банки пересипте в друшляк і промийте холодною кип’яченою водою. Додайте до буряків. Туди ж відправте подрібнену кинзу і кунжут.
Змішайте оливкову олію, столову гірчицю, оцет, сіль і перець. Можете додати інші спеції за бажанням. Заправте салат соусом і добре перемішайте. Дайте закусці настоятися протягом 15 хвилин.
Квасоля зробить буряковий салат поживним. Тарілочки буде достатньо для легкої вечері. Якщо ви не любите кінзу, тоді спробуйте замінити її на петрушку чи кріп. Смак, звичайно, стане іншим, але точно не погіршиться.
За замах на вбивство поліцейські Тернівки затримали 34-річного чоловіка. У результаті вибуху гранати двоє чоловіків…
Про чергову допомогу для військових повідомив мер Андрій Білоусов. "Зустрілися з нашими захисниками із Кам’янського,…
Поліція Павлограда затримала чоловіка за хуліганські дії та погрози гранатою. 25 грудня до Павлоградського районного…
Прокурорами Дніпропетровської обласної прокуратури спільно з правоохоронцями викрито чотирьох чоловіків, які під виглядом реабілітаційних центрів…
Про це повідомили у навчальному закладі. "Сумна звістка сколихнула Ліцей №3. На 67-му році життя,…
Вже від 1 січня 2026 року в Україні стартує програма «Скринінг здоров’я 40+». Держава оплатить це через «Дію» — уряд уже…