Як змінилися ціни на товари та послуги на Дніпропетровщині

За минулий місяць на Дніпропетровщині подорожчали крупи, яйця, сіль, натомість подешевшали фрукти, овочі та одяг.

Про це свідчать дані Головного управління статистики у Дніпропетровській області.

Продукти та безалкогольні напої подорожчали на 0,8%. Найсуттєвіше підвищилися в ціні яйця, сіль та крупи гречані (на 12,9%, 9,9%). та 9,0% відповідно), в межах 6,6–1,1% – пластівці вівсяні, свинина, кондитерські вироби з цукру, цукор, рис, безалкогольні напої, маргарин, птиця, кондитерські вироби з борошна, риба та продукти з риби , олія, олія соняшникова.

Водночас на 4,5–2,8% подешевшали фрукти, овочі та яловичина. Приріст цін на алкогольні напої, тютюнові вироби становив 1,4%, а саме: тютюнові вироби – 1,9%, алкогольні напої – 1,0%. Ціни на транспорт загалом знизилися на 1,5%, насамперед у результаті здешевлення палива та мастил на 6,1%. На 3,1% збільшилася вартість проїзду в автодорожньому пасажирському транспорті.

У сфері зв’язку ціни зросли на 2,6%, що пов’язано із подорожчанням мобільного зв’язку та поштових послуг (на 4,1% та 2,0% відповідно). Крім того, підвищилися ціни на оренду житла, предмети домашнього споживання, побутова техніка та поточне утримання житла, послуги ресторанів та готелів у сферах охорони здоров’я, відпочинку та культури (на 3,5–0,8%). Водночас зафіксовано зниження цін на одяг та взуття (на 3,2%).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *