Як працюватимуть школи та садки Кам’янського

З 1 вересня майже 80% шкіл Дніпропетровської області планують розпочати дистанційну роботу. Ще 20% – у змішаному форматі: там проводитимуть онлайн та офлайн заняття. Про це повідомила заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Ольга Горб.
«1 вересня у навчальних закладах розпочнеться навчальний рік. Остаточне рішення про формат роботи ухвалюють сільські, селищні та міські ради. Враховують безпекову ситуацію в кожній громаді», – зазначила заступник голови Дніпропетровської ОВА Ольга Горб.
Зокрема, вже готові до навчального року у Кам’янському. У більшості шкіл облаштували укриття – їх перевірили спеціальні комісії.
«38 шкіл працюватимуть у змішаному форматі – офлайн та онлайн. Це ті заклади, які підготували укриття. Ще у чотирьох школах притулків немає – там діти навчатимуться лише онлайн», – сказала директор департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Наталія Рева (на фото).
Загалом у Кам’янському за шкільні парти повернуться майже 6 тис. школярів, додала Наталія Рева. Ще понад 15 тис. дітей навчатимуться дистанційно.
В одному з ліцеїв міста готові приймати дітей. Директор Тетяна каже – отримали понад 200 заяв від батьків, які «за» навчання офлайн. Для більш ніж 400 дітей – обрали дистанційну форму.
«Наш заклад збудували 1938 року. У будівлі вже було передбачено бомбосховища, але ми його не використали. Наразі зробили там ремонт, закупили ліки, воду, снеки. Провели освітлення, воду та каналізацію, облаштували туалет. У сховищі є все потрібне. Головне – зберегти життя та здоров’я всіх учасників навчального процесу», – сказала директор ліцею Тетяна.
У притулку зможуть прийняти 360 людей, додала вона.
Підготували та перевірили укриття і в дитсадках Кам’янського.
«Наш притулок розрахований на 90 дітей. Є два приміщення – для молодшої та старшої груп. Їх відремонтували, облаштували два санвузли, розмістили вогнегасники. А ще зробили запас води, продуктів та медикаментів», – поділилася директор одного з дитсадків Кам’янського Інесу.
Вихователька Валерія каже – мають чіткий алгоритм дій у разі повітряної тривоги.
«Діти спокійно спускаються у притулок. Сприймають це як гру. Там ми читаємо їм казки, граємо у різні ігри, створюємо вироби, збираємо конструктори. Хлопчики та дівчатка не турбуються. Тому що вихователі завжди поруч із ними», – розповіла вихователька Валерія.
У Кам’янському 28 садків продовжать працювати офлайн та приймати дітей. Ще 20 – перейдуть до дистанційної роботи.
Загалом на Дніпропетровщині – 834 школи.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *