«Старателі» з-під Кам’янського

Вчора на популярному пляжі однієї з турбаз, яка розташована на Блакитному озері, було помічено двох підлітків з металошукачем. Діти ретельно обстежили прибережну смугу.
Найімовірніше, юні слідопити за допомогою сучасної техніки шукали втрачені відпочиваючими прикраси. Щороку Блакитне озеро, втім, як і будь-який інший пляж, збирають своєрідну данину з бажаючих повеселитись у його чистих водах. Дуже часто, повернувшись із відпочинку, люди помічають, що у них у воді лопнув ланцюжок, злетіло кільце з пальця або таємниче зникла сережка.
Саме ці втрачені скарби й шукають на пляжах люди із металошукачами. Зазвичай вони роблять це тоді, коли пляжі порожні, але діти, схоже, не морочаться подібними умовностями.
І, до речі, незабаром на пляжі у юних шукачів скарбів виявився старший колега. Правда те, чим він займається зрозуміли не багато, оскільки свої скарби чоловік шукав під водою за допомогою маски з дихальною трубкою та спеціального підводного металошукача. З боку здавалося, що він просто займається дайвінгом і тільки при найближчому розгляді ставало зрозуміло, що це не просто дайвінг, а дослідження дна з певною метою.

афины

До речі, такий вид «бізнесу» вже давно існує на морських пляжах України, доводилося бачити таких «старателів» у Кирилівці та Бердянську. Ми якось писали, що через війну жителі Кам’янського та Дніпра втратили можливість їздити відпочивати на море, тому Блакитне озеро та Єлизаветівка нині замінюють їм Азовське море та Кирилівку з Бердянськом. Тож зовсім скоро пляжами котловану почнуть ходити чоловіки та жінки з криками типу «Кукурудза!», «Креветки!», «Раки!», «Пахлава!», «Гарячі обіди!», «Пиріжки!» і так далі. Причому кричати будуть голосно і гидко, а якщо глотки «підсядуть» – візьмуть із собою мегафон, у народі «матюгальник». Прямо як на великих морських пляжах України…

афины 1

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *