У Кам’янському презентували книгу про козаків

18 серпня у Музеї історії міста відбулася презентація нової книги «Українське козацтво в етнокультурному просторі Наддніпрянщини», виданої за сприяння кам’янського міського голови Андрія Білоусова. Про це повідомила директор музею Наталія Буланова.
Це сьомий випуск збірки наукових статей за матеріалами науково-практичної конференції 2021 року під час Всеукраїнського історико-культурологічного фестивалю «Мамай-фест». університету та Олександр Нікілєв, доктор історичних наук, професор кафедри історії України Дніпровського Національного університету імені О. Гончара, увійшли результати досліджень істориків, філологів, мистецтвознавців та музейних співробітників, присвячені темі козацтва як соціально-культурного феномену України.
Серед авторів статей, які хронологічно охоплюють період XVIII-XX ст., співробітники Кам’янського музею та інших музеїв України, а також науковці з Києва, Дніпра, Харкова, Запоріжжя, Кропивницького, Кривого Рогу, Мелітополя, Білої Церкви, Батурина. На презентації були присутні автори статей із Кривого Рогу, Дніпра, Кам’янського, які виступили з інформацією про свої дослідження.
Видання буде корисним насамперед для викладачів історії, які були присутні під час презентації, а також усіх шанувальників історії України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *