Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжна курка з апельсинами

Курка з апельсинами в духовці, а краще на сковороді за циганським рецептом виходить надзвичайно смачною, ароматною та м’якою! Незвичайне поєднання цибулі із содою перетворює цибулю на шикарний соус, пікантно приправлений часником і апельсином. Може дехто не прихильник соди, але тут вона як ніде доречна. І ще одна порада, замініть краще апельсиновий сік на свіжий апельсин!

Сьогодні ми розкажемо, навіщо додавати до тушкованої цибулі трохи соди. А також поділимося чудовим рецептом приготування курки в апельсинах. Відірватися неможливо!

СКЛАДОВІ
800 г курячої грудки
1 цибулина
1 апельсин
15 г петрушки
70 г вершкового масла
4 зуб. часнику
0,3 ч. л. соди
сіль, перець за смаком

ПРИГОТУВАННЯ
Цибулю дрібно наріж, а потім відправ її на сковороду зі шматочком вершкового масла. Додай трохи соди та перемішай. Цибуля має трохи пожовтіти. Накрий кришкою, зменши вогонь і залиш тушкуватися на 10 хвилин. За рахунок соди цибуля під час тушкування стає кашоподібною, на кшталт соусу.

Куряче філе наріж на тонкі довгасті шматочки.

Обчисти апельсин від шкірки. Можна вичавити сік апельсина, а можна і нарізати апельсин на шматочки. Дрібно поріж часник.

У сковороду до цибулі додай апельсин із часником та курку. Додай сіль, перець до смаку, перемішай. Доведи до кипіння. А потім зменши вогонь та тушкуй ще хвилин 15.

Ось і все, курка з апельсином та цибулею готова. За бажанням курку можна злегка присипати подрібненою зеленню. Смачного!

Олена

Recent Posts

Кому категорично не можна їсти яблука, аби вберегти здоров’я

На полицях магазинів практично завжди можна знайти щонайменше кілька різних сортів яблук. Через надзвичайно високу…

2 хв. ago

На Дніпропетровщині вантажівка насмерть збила пішохода

У Дніпровському районі в селищі Царичанка вантажівка збила пішохода. Від отриманих травм чоловік загинув на…

32 хв. ago

Особлива зустріч кардинально змінить життя трьох знаків Зодіаку

У травні представники трьох знаків Зодіаку зможуть змінити своє життя. На них чекає особлива зустріч,…

1 годину ago

АРТ-терапія – лікуємо кам’янчан мистецтвом!

10 травня у Кам’янському розпочинається довгострокова акція «Арт-терапія – лікування мистецтвом». Це ефективний метод боротьби…

2 години ago

До уваги кам’янчан: подорожчав один із найпопулярніших продуктів

У травні вже встигли подорожчати деякі продукти у великих українських супермаркетах, зокрема, злетіли ціни на свинину. Стало…

2 години ago

У Кам’янському Дніпробуд лишився без води

Про аварійну ситуацію повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє:…

2 години ago