«34 канал» у Дніпрі продадуть чи здадуть в оренду?

Медіагрупа “Україна” (МДУ), яка припинила мовлення місяць тому за рішенням її власника Ріната Ахметова, запропонує активи, що залишаються у неї, для продажу або оренди на ринкових умовах, даючи право “першої ночі” своїм колишнім працівникам, повідомила директор зі зв’язків з громадськістю та комунікацій SCM Наталія Ємченко. Про це пише “Інтерфакс-Україна”.
“Оскільки ми не можемо нікому це (активи – ІФ) передавати безкоштовно (бо це може вважатися як вплив на медіа), ми щось продаватимемо, щось здаватимемо в оренду. На умовах ринку, безумовно. За рівних умов перевагу будемо віддавати колишнім співробітникам, якщо хтось із них вирішить почати щось своє”, – написала вона у Facebook у понеділок.
Ємченко уточнила, що, говорячи про активи, йдеться про величезну бібліотеку контенту (шоу, серіали, інформаційний та спортивний архіви), величезну базу техніки/обладнання та ІТ-системи технологічних проектів (типу oll.tv).
Директор зі зв’язків з громадськістю та комунікацій SCM підкреслила, що бренди МДУ абсолютно не підлягають ні продажу, ні оренді, оскільки їхня поява в ефірі буде сприйнята і глядачами, і ринком, і спільнотою однозначно як повернення медіагрупи.
Ємченко також повідомила, що до кінця серпня МДУ розлучиться з усіма ключовими співробітниками, а зараз вона вже віддала трудові книжки більше половини команди. Вона уточнила, що, як і було обіцяно, виплачуються великі вихідні пакети кожному: “сумарно МДУ йдеться про мільйони доларів”.
Як повідомлялося, раніше власник SCM бізнесмен Рінат Ахметов оголосив про вихід SCM з медіа-бізнесу та здачу ліцензій усіх її ЗМІ державі у зв’язку з набранням чинності антиолігархічним законом.
За його словами, медіахолдинг “МДУ” створювався з 2000 року, загальний обсяг вкладених в інвестицій перевищив $1,5 млрд, кількість співробітників складає близько 4 тис., а канали “Україна” та “Україна 24” стали лідерами в Україні за аудиторією глядачів.
Медіагрупа “Україна” поєднувала національний ефірний телеканал “Україна”, загальнонаціональний інформаційний телеканал “Україна 24”, розважальний молодіжний телеканал “НЛО TV”; тематичні канали „Індиго TV”, телеканали „Футбол 1/2/3”; регіональні телеканали “Донбас”, “34 телеканали”, “Сігма”; оператор супутникового телебачення Xtra TV; міжнародні канали Ukraine 1/ Ukriane 2, NLO TV 1/ NLO TV 2; продакшн-компанії “Теле Про”, “Допоможемо ТВ”; медіа-агентство повного циклу “Медіа Партнерство Баїнг”; групу новин “Україна”, мультимедійну платформу “Україна” – теленовини “Сегодня” та сайт segodnya.ua; кросплатформний проект Vogue UA та ОТТ-платформу Oll.tv.
Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Дніпрі припиняє роботу «34 телеканал», який належав Ахметову.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *