Якщо ви шукаєте рецепт чогось особливого до пива, скоріше сюди. Хрумке солоне печиво – ось чудовий варіант. Готується воно практично з того, що є в холодильнику, тісто легко розкачувати, а вироби виходять надзвичайно ніжними та повітряними. Словом, гріх не скуштувати!
Якщо захочете поекспериментувати, спробуйте взяти плавлені шоколадні сирки, а замість кунжуту використовувати мак. Абсолютно нові відтінки смаку! Вершкове масло можна замінити маргарином, але якщо є можливість, краще цього не робити.
Пкладові
Плавлений сир 200 г, Яйце 1 шт., Вершкове масло 80 г, Цукор 1 ч. л., Сіль 0,5 ч. л., Пшеничне борошно 1 скл., Розпушувач 1 ч. л. л.
Приготування
Тертий сир плавлений змішайте з яйцем. Додайте розтоплене вершкове масло, цукор, сіль, перемішайте.
Додайте до маси борошно, просіяне з розпушувачем. Перемішайте. Якщо тісто вийшло занадто липким, підсипте ще ложки 2 борошна. Розріжте на 2 частини, кожну з яких скачайте в рулет і розріжте на невеликі шматочки.
Викладіть шматочки на змащене маслом деко. Пензликом змастіть вироби молоком і посипте кунжутом. Випікайте 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Ось що ми називаємо випічкою з насиченим смаком! Можливо, вона віддалено нагадає вам смак печива на майонезі. Сподіваємося, ви справді закохаєтеся у цей рецепт.