До уваги підприємців Кам’янського: з 1 вересня планують підняти вартість електроенергії для бізнесу

В офісі президента (ОП) готують підвищення цін на ринку електроенергії з 1 вересня поточного року.

Про це свідчить протокол засідання комітету з питань електроенергетики, яке відбувалось під головуванням заступника голови ОП Ростислава Шурми.

Один з пунктів передбачає надання Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), обгрунтування щодо встановлення єдиного прайс-кепу на ринку “на добу наперед” (РДН) на рівні 5000 грн/МВт-год.

Притому що на цьому етапі, згідно з постановою регулятора 27 лютого, ціна на вказаному ринку залежить від рівня споживання ресурсу.

У період низького навантаження (з 00:00 до 07:00 та з 23:00 до 24:00) мінімальна ціна становить 1378,97 грн, а максимальна – 2000 грн. А під час високого навантаження (з 07:00 до 23:00) мінімальну вартість встановлено ​​на рівні 2646,25 грн, а максимальну – 4000 грн, свідчать дані держпідприємства “Оператор ринку” (відповідає за організацію купівлі-продажу е/е на ринку “на добу наперед” та внутрішньодобовому ринку).

Відтак в Офісі президента пропонують встановити єдину вартість на РДН, яка перевищує нинішні максимальні розцінки.

У ОП доручили Міненерго та НКРЕКП підготувати комунікаційний план щодо обгрунтування такого підвищення. Крім того, регулятор має підготувати проект рішення про підвищення прайс-кепів з 1 вересня.

За даними “Оператора ринку” у червні середня вартість РДН становила 2262,82 грн/МВт-год, а в липні – 2640,45 грн/МВт-год.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *