Кам’янчан закликають займатися спортом

Фахівці Міського медичного центру здоров’я та медицини спорту Кам’янського розповіли про те, як корисно займатися спортом, та які вправи виконувати, аби бути здоровим.

Кожна людина мріє мати міцне здоров’я та бути у відмінній формі. Але для цього необхідно докладати певних зусиль. Життя і довголіття нерозривно пов’язані зі здоров’ям, на яке впливає безліч чинників. Спорт (або його відсутність) – один із них.

Його вплив на здоров’я людини величезний. Фізично активна та загартована людина має кращий вигляд, підтягнуте струнке тіло, вміє протистояти стресовим ситуаціям, легше переносить напругу і має менше проблем зі здоров’ям. Така людина має кращу розумову та фізичну працездатність, їй легше пристосовуватись до будь-яких змін трудової діяльності. І навпаки, позбавлення організму рухів приводить до втрати здатності накопичувати енергію та протистояти стресовим ситуаціям. Все це має негативні наслідки для здоров’я — від появи надмірної ваги до серйозних хвороб внутрішніх органів.

Для підвищення фізичної активності фахівці рекомендують:

– прокидайтеся раніше, щоб зробити зарядку;

– по дорозі на роботу і додому ходіть пішки. Якщо ви працюєте далеко від будинку, зійдіть на зупинку чи дві раніше, і пройдіться;

– гуляйте 20 хвилин під час обідньої перерви, не сидіть в офісі;

– через кожну годину роботи декілька хвилин присвятіть фізичним вправам;

– намагайтесь не користуватися ліфтом чи ескалатором. У всіх можливих випадках, піднімайтесь вгору пішки;

– цілеспрямовано припаркуйте машину подалі від торгового центру чи магазину. Це може здатися не так багато, але протягом тижнів і місяців ви будете більше рухатися;

– зробіть прогулянки приємною подією: з вашими близькими або сім’єю вранці чи ввечері;

– приймайте активну участь у будь-яких заходах, які дадуть вам можливість розім’ятися;

– подумайте про купівлю тренажерного обладнання для Вашого житла (наприклад, бігова доріжка, велосипед);

– коли ви зайняті, спробуйте об’єднати вправи, якщо у вас вже є тренажер (наприклад, крутіть педалі під час перегляду телевізора);

– ведіть щоденник. Це допоможе вам контролювати себе;

– відведіть певний час щодня для занять фізичними вправами і нехай фізична активність буде у вас пріоритетною.

Для збереження здоров’я необхідно змінити світогляд, прийняти нове відношення до свого життя, його способу, додержуватись оптимального рухового режиму. Рух – це життя, а фізкультура і спорт поліпшують стан здоров’я, надають упевненості у своїх силах, зміцнюють почуття самостійності та корисності людини для себе й оточення. Якщо Ви Вирішили займатись спортом – під час медичного огляду поцікавтесь у лікаря, якого роду навантаження вам дозволені. Під час занять плаванням, велосипедних прогулянок, бігу — фізичні навантаження нарощуйте поступово і ще, пам”ятайте про правила безпеки, особливо при їзді на велосипеді. Строго дотримуйтесь правил дорожнього руху.

Фахівці Міського медичного центру здоров’я та медицини спорту здійснюють медичний контроль за особами, які займаються фізичною культурою та спортом, а також надають рекомендації для осіб, які займаються фізичною культурою самостійно.

Контактний телефон – 068 630 98 95.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *