Сьогоднішня страва для любителів оригінальних рецептів. Мало хто знає, як смачно приготувати курячі шлунки, щоби всі дивувалися і питали: «А з чого цей салат?» Запам’ятовуйте рецепт маринаду і дивуй гостей незвичайними стравами.
Весь секрет цієї чудової закуски у маринаді. Його можна зробити по-східному гострим, а можна в міру пікантним – до смаку. У Кореї таку мариновану страву називають «хе». Різниця тільки в тому, що на батьківщині курячі шлунки маринують сирими, ми ж їх попередньо варитимемо. Це чудовий спосіб, якщо не знаєш, як смачно приготувати курячі шлунки.
Складові
1,5 кг курячих шлунків
400 г цибулі
25 г часнику
2 ч. л. солі
0, 5 ч. л. чорного перцю
2 ч. л. червоного гострого перцю
1 ч. л. коріандру
3 ч. л. 70% оцтової есенції
3 ст. л. рослинної олії
2 ст. л. соєвого соусу
зелень за смаком
Приготування
Для початку промий курячі шлунки водою. Якщо потрібно, то зніміть з них плівку. Курячі шлунки переклади в каструлю з водою і постав на максимальний вогонь. Як тільки бульйон закипить, зніми пінку. Потім вари до готовності менше однієї години. Після цього за допомогою дуршлагу витягни шлуночки з бульйону.
Коли шлуночки охолонуть, наріж їх навпіл. Цибулю наріж півкільцями і додай до шлуночків. Часник натри на дрібній тертці і додай до страви. Посоли та поперчи хе, червоний гострий перець додай до смаку. Потім додай коріандр і 70% оцет. Або заміни цю кількість оцтової есенції на 100 мл звичайного оцту 9%.
Перемішай курячі шлунки з цибулею та спеціями. Додай олію, соєвий соус і знову перемішай. В кінці можеш також додати рублену зелень. Це може бути кріп чи зелена кінза.
Хе з курячих шлуночків виходить кисло-гострим і дуже незвичайним на смак.