Як Кам’янське відзначає День Незалежності (фото)

24 серпня вся країна відзначає 31-у річницю незалежності. У Кам’янському цього дня планувалося провести масу заходів, але через війну та особливу небезпеку обстрілів з боку російських окупантів, які люблять прив’язуватися до дат, їх скасували або перенесли на більш безпечні дні.

Зовсім не святково цього дня і на вулицях міста. Наприклад, на лівому березі ми не побачили ні святкових плакатів, ні будь-яких прикрас, пов’язаних зі святом. А в лівобережному парку і сьогодні затіяли ремонт плитки. Про День Незалежності тут лише нагадують злегка вигорілі стрічки, які прикрашають арку біля входу.

Натомість порадували своїх відвідувачів та привітали зі святом працівники центрального ЦПАУ. До головних свят нашої країни – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності – Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради привітав усіх кам’янчан та гостей міста патріотичним флешмобом. Цими днями фронт-офіси ЦПАУ зустріли відвідувачів святковим настроєм, цікавими активностями та яскравою, жовто-блакитною символікою.

Також цього року працівники Департаменту спрямують свій заробіток за 24 серпня на підтримку ЗСУ. Колектив вирішив перерахувати одноденний заробіток на спецрахунок Національного Банку України для потреб армії.

Директор Департаменту Марина Гурська зазначила: «День Незалежності та День Державного Прапора – особливі свята для українців, оскільки вони символізують національну єдність та спільну відповідальність за майбутнє країни. З давніх-давен українці прагнули жити вільно і завжди захищали свої традиції та звичаї. Тому 24 серпня 1991 року стало визначною датою та золотою сторінкою в історії нашої держави. Цей день започаткував нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпивши його вікові, демократичні прагнення до національного відродження та духовної свободи. Сьогодні, коли нація відстоює своє майбутнє, ми маємо насамперед підтримувати наших захисників – наших героїв, які щомиті дають відсіч ворогові. Дорогі кам’янчани, українці! Вітаємо всіх із державними святами! Пам’ятаємо, що всі разом ми будуємо майбутнє нашої найбагатшої, найпрекраснішої та чарівнішої української землі!».

У міськраді міський голова Андрій Білоусов разом із начальником районної військової адміністрації Олегом Гапічем вручили перші паспорти громадянина України юним кам’янчанам. Також вони привітали пару, яка цього дня зіграла весілля.

У музеї історії міста сьогодні показували документальний фільм «Таємниці української незалежності». У центральній бібліотеці весь день відбувається книжковий розпродаж на підтримку ЗСУ. Інші бібліотеки влаштували виставки та патріотичні ігри.

В архівному управлінні відкрилася виставка, присвячена Дню Незалежності України. Тут представлено копії офіційних документів, особисті речі, фотографії людей, які борються за нашу Незалежність. Окремо представлено колекцію Кобзарів та фотографій видатного українця Тараса Шевченка.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *