У Кам’янському як в Африці

Днями в Кам’янському з’явилася інформація про те, що рух вулицею Стасова на ділянці від вулиці Гайдамацької (колишньої Більшовицької) до вулиці Макіївської оголошено одностороннім – їхати можна лише вниз від Гайдамацької до Макіївської, вгору ж рухатися не можна, про що повісили грізний знак заборони.
Пояснимо, що йдеться про ділянку Стасова біля колишнього авторемзаводу, нині там знаходиться МРЕВ. Водії зі стажем пам’ятають – там здавна ще з часів СРСР був односторонній рух. Воно й зрозуміло – вулиця досить вузька, навіть двом машинам роз’їхатися нею проблематично. А особливо важливим є односторонній рух саме зараз, з появою там МРЕВ – багато машин, що приїжджають на реєстрацію, не розміщуються на стоянці біля цієї контори і змушені паркуватися прямо біля узбіччя, що значно звужує проїжджу частину. Тут і з одностороннім рухом важко проїхати, куди вже двостороннє?
Але оптимізму повернення до одностороннього руху по Стасову та встановлення відповідного знака внизу цієї вулиці чомусь не додає. Згадується старий вислів когось із європейських політиків про Російську імперію, куди входило і нинішнє Кам’янське: строгість законів там компенсується їхнім повним невиконанням. Так і в нашому випадку: колись унизу Стасова був знак, що забороняє, але він постійно кудись зникав, і рух ставав двостороннім. Знак знову встановлювали, його знову крали і Стасова була з двостороннім рухом, хоч це й незручно, і небезпечно. Тепер «цеглу» поставили в черговий раз, і цікаво – чи водії дотримуватимуться її вимоги і як довго протримається цей суворий знак?
До речі, приблизно така сама картина і по вулиці Пушкінській у центрі Кам’янського: там із боку проспекту Шевченка постійно встановлюють знак, що забороняє рух цією вулицею у бік Гімназичного проспекту, і постійно ця «цегла» зникає. Якщо ми вже заговорили про центр міста, то є чимало любителів наплювати на односторонній рух вулицями Спортивної та Москворецької, що постійно створює аварійні ситуації. Мабуть, таки настав час нашої поліції всерйоз взятися за забезпечення безпеки руху і за Стасовим, і за Пушкінською, і за Спортивною, і за Москворецькою. Адже ми хочемо бути цивілізованою європейською країною, чи не так? А в Європі прийнято дотримуватись правил, у тому числі й вимог дорожніх знаків.
До речі, днями довелося прочитати інформацію про одну з африканських країн. Там лихі водії, щоб їм не заважали їздити так, як заманеться, регулярно трощать не лише «незручні» дорожні знаки, а й світлофори. Нічого не нагадує, панове кам’янчани?

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *