У Кам’янському за крадіжку горілки та продуктів чоловік порізав обличчя знайомого ножем

Поки чоловік спав, двоє його знайомих вирішили погосподарювати у квартирі та винесли випивку, закуску, гроші та навіть собачі ліки. Відповідь з боку обкраденого господаря була рішучою і холоднокровною.

Ця історія сталася у Кам’янському наприкінці грудня – початок січня, а 19 серпня суддя ухвалив у цій справі свій вирок, який опублікували на сайті Єдиного реєстру судових розслідувань.

Відомо, що 8 січня, близько 4:30 чоловік прийшов у квартиру своїх знайомих. Там він посварився з одним із них, і кухонним ножем ударив його не менше трьох разів в обличчя і по голові, а також завдав не менше трьох ударів в область тулуба, після чого пішов.

Потерпілий вижив, але отримав на згадку рубці по всьому обличчю. У суді обвинувачений свою провину визнав повністю і покаявся у скоєному. Також він розповів, що спонукало його зробити таке звірство над своїм знайомим.

Він пояснив, що 30 грудня до нього до будинку прийшов потерпілий із ще одним знайомим. Вони захотіли купити банку огірків та помідорів. Слово за слово, чоловіки випили, після чого господар вдома пішов спати, а гості залишилися подивитись телевізор. Коли він прокинувся, знайомих у будинку вже не було, заразом зникли 5 літрів горілки, гроші, продукти харчування, і навіть ліки для собак.

Розібратися з кривдниками він вирішив більше тижня потому. Він узяв із собою ніж, який примотав до руки через артрит, і пішов до знайомих. Ті вибачилися, сказали, що віддадуть йому 6 тисяч гривень за вкрадене, але натомість стали провокувати, сваритися із гостем. Обвинувачений не витримав і вдарив одного з них ножем. Бив доти, доки потерпілий не пообіцяв усе повернути. Суд визнав, що обвинувачений повинен нести кримінальну відповідальність за скоєне їм кримінальне правопорушення за ч. 1 ст. 121 КК України (навмисне тяжке тілесне пошкодження, що спричинило непоправне спотворення особи), але взяв до уваги каяття та відсутність обставин, що обтяжують покарання. Тому, чоловікові призначили не 5 років позбавлення волі, а 3 роки випробувального терміну.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *