Деякі вакцини від коронавірусу змінили назву: що робити кам’янчанам зі старими ковід-сертифікатами

У зв’язку із змінами в реєстрації виробника вакцина Janssen була перейменована на Jcovden, а вакцина Moderna змінила назву на Spikevax.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Там зазначили: якщо ваш COVID-сертифікат був згенерований до цієї зміни назв, він все одно дійсний. Проводити повторну генерацію документа або перевипускати його PDF-версію не потрібно. Усі раніше випущені сертифікати зберігають чинність.

Зокрема, навіть якщо на ампулі вакцини ви бачили одну з цих назв, а в COVID-сертифікаті іншу, відобразилася правильна змінена назва.

Зміни мають виключно юридичний характер і не впливають на якість, склад вакцин або їхню дієвість. Також вакцинованим українцям слід знати, що якщо вони прищепилися новою вакциною ComirnatyTM Tris/Sucrose, у COVID-сертифікаті все одно відображатиметься назва Comirnaty, оскільки це та сама вакцина, тільки у зручнішій формі транспортування та зберігання.

Зараз в Україні доступні лише три вакцини проти COVID-19: Comirnaty від Pfizer, CoronVac та Jcovden від Johnson & Johnson. Зокрема, 100 тисяч останньої було ввезено в Україну 4 серпня у рамках міжнародної ініціативи COVAX. Вакцину вже розподілено і доставлено до 21 області та міста Києва.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *