Рецепт дня: пухкі коржики на воді

Рецепти без молока, вершкового масла та яєць заслуговують на особливу увагу. По-перше, такі страви можуть вживати алергіки та люди з непереносимістю лактози. По-друге, це дуже бюджетно. Ось чому пишні коржі на воді — найкращий варіант смачного та ситного сніданку.

Ви можете зробити їх як солодкими, так і прісними. Приготуйте коржики не з цукром та ваніліном, а лише з сіллю. Тоді їх можна буде подавати з різними намазками із плавленого сиру, із зеленню та пряними добавками. Вибирайте вже на свій смак.

Якщо ж ви зупинилися на солодкому варіанті, тоді додайте в тісто ванілін або просто ванільний цукор. Такі коржики варто презентувати з медом, шоколадним топінгом, згущеним молоком або із фруктовим або ягідним варенням. Буде шалено смачно!

Складові
Пшеничне борошно 1 скл., Манка 1 скл., Цукор 1 ст. л., Сухі дріжджі 1 ст. л., Ванілін 1 щіп., Сіль 1 ч. л., Розпушувач 2 ч. л., Вода 500 мл

Приготування
Просійте пшеничне борошно. Змішайте його із манною крупою. Додайте цукор, сіль, сухі дріжджі та розпушувач.

Влийте теплу воду. Добре перемішайте всі інгредієнти. Накрийте харчовою плівкою та рушником. Заберіть в тепле місце на 1 годину. Перемішайте тісто. Викладіть коржики на розігріту сковороду зі олією. Обсмажте з двох сторін до золотистості.

Ще теплі коржики варто полити ароматним ягідним соусом. Для його приготування візьміть 150 г малини та 150 г чорної смородини. Залийте ягоди 50 мл чистої води. Додайте 5 г тертої цедри лимона і цукор за смаком. Доведіть до кипіння та варіть протягом декількох хвилин. Розведіть 1 ч. л. картопляного крохмалю 2 ст. л. води. Додайте до ягод, постійно помішуючи. Знову доведіть до кипіння та зніміть з вогню. Казковий соус до повітряних коржів готовий. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *