Безкоштовні пляжі під Кам’янським перетворюються на сміттєзвалища (фото)

Наближається осінь та кам’янчани, а також гості нашого улюбленого міста поспішають насолодитися можливістю відпочити на природі, поки погода це дозволяє. Популярним місцем відпочинку городян залишається Блакитне озеро у лівобережній частині міста, чиста вода якого у спекотні літні дні освіжає, бадьорить та відновлює сили. Ми вже писали про те, в якому стані містяться платні пляжі на озері, а в ці вихідні вирішили дізнатися, як справи з підтриманням чистоти на березі з вільним доступом.
Безкоштовні пляжі в районі Воронячого острова буквально забиті відпочиваючими. Хтось приходить і приїжджає сюди, щоби провести на пляжі кілька годин. Хтось вибирається ґрунтовно з наметами, навісами, шезлонгами та мангалами, «зависаючи» тут на кілька днів. У принципі, місця вистачає всім. І води Блакитного озера готові прийняти всіх бажаючих відпочити після складного трудового тижня. Але не всі відпочиваючі відповідають природі взаємною ввічливістю та повагою.

свал 1
Хоч як це сумно, але треба визнати, що далеко не всі відпочиваючі прибирають за собою сміття. Наш журналіст був неприємно вражений великою кількістю імпровізованих міні-звалиць і просто розкиданими порожніми пляшками, поліетиленовими пакетами, залишками продуктів та пластиковими упаковками.

свал 2

А затишні куточки, приховані від загального огляду, застосовуються замість туалетів, яких тут, звичайно, немає. Але відпочиваючих, схоже, не особливо хвилює подібне «сусідство». Більше того, деякі сприймають купки залишеного попередниками сміття, як місце збирання відходів і спокійно додають до цих міні-звалищ і своє сміття.

свал 3
Ми закликаємо всіх відпочиваючих дбайливо ставитись до природи та в обов’язково прибирати за собою сміття. А якщо є така можливість, особливо якщо ви приїхали на відпочинок своїм транспортом, то кинути в сміттєвий пакет і сміття, залишене тут вашими менш вихованими попередниками.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *