Як будуть восени працювати дитячі садки у Кам’янському

Інформацію щодо роботи дошкільних закладів надав міський голова Андрій Білоусов.

“Інформуємо стосовно роботи дошкільних навчальних закладів міста!

З 1 вересня, за вимогами ДСНС та військових адміністрацій, відновлення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти можливе тільки при наявності укриття.
?За результатами роботи комісії з обстеження укриттів, до якої входили представники ДСНС, служби ЦЗ, Держпродспожив служби та представників департаменту з гуманітарних питань, встановлено, що 23 садочки у нашому місті не мають таких укриттів, або висота та технічні особливості укриттів в закладах не відповідають нормам.
Тому з 23 ЗДО 4 будуть користуватися укриттями на базі шкіл: садочок № 19 (32 школа), № 34 тільки для дітей з ОПП (30 школа), №35 (39 школа), 12-й садочок буде використовувати укриття житлового будинку поряд. Всі укриття знаходяться на відстані до 100 метрів.

Через технічні особливості підвальних приміщень, і неможливість через це привести їх до вимог тимчасового укриття, в дистанційний режим роботи переводяться 19 садочків:
№ 8, 10,15, 16, 18, 21, 23, 28, 29, 34, 38, 40, 41, 42, 45, 46, 48, 49 та дошкільне відділення ПШ «Волошка».
Відновлення роботи цих закладів можливе тільки після закінчення воєнного стану.
Всі інші 33 заклади дошкільної освіти міста будуть працювати в звичайному режимі, але без сну, від 4 до 6 годин.
Укриття 33 закладів дошкільної освіти, які будуть працювати в звичайному режимі, підготовлені силами працівників закладів, батьками та владою. Після огляду укриттів для усунення недоліків з місцевого бюджету було додатково виділено кошти для облаштування систем вентиляції, каналізації та приведення до норм висоти проходів з приведенням у відповідність комунікацій, які перешкоджають вільному проходу.

Важливо! Батьки, діти яких виховуються в садочках без укриттів, можуть звернутися до керівників тих закладів, в яких наявні укриття, стосовно продовження освітнього процесу своїх дітей”, – йдеться у повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *