У жителів Дніпропетровщини виявили боєприпаси

У Дніпрі та Кривому Розі поліцейські виявили у місцевих жителів гранати із запалами. За незаконне зберігання боєприпасів чоловікам загрожує до семи років позбавлення волі.

27 серпня в одному із парків Шевченківського району міста Дніпро правоохоронці помітили підозрілого містянина. Під час поверхневого огляду поліцейські вилучили у нього гранату «РГД-5» із запалом «УЗРГМ». За словами чоловіка, він знайшов їх за містом та зберігав без визначеної мети.

Цього ж дня до поліції Кривого Рогу надійшов виклик про агресивного чоловіка, який погрожує матері гранатою. Поліцейські вгамували 41-річного містянина та вилучили корпус гранати «РГД-5» та запал «УЗРГМ», які він сховав у коробці з-під взуття. Чоловік повідомив, що знайшов боєприпаси на вулиці. На місці працювали співробітники відділення поліції №4 та патрульні поліцейські.

Вилучені боєприпаси правоохоронці направили на експертне дослідження.

За вказаним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.  В ході слідства буде встановлено походження боєприпасів.

Вирішується питання про обрання чоловікам запобіжного заходу.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *