У Кам’янському з’явилася «собача» петиція

Сьогодні на сайті електронних петицій Кам’янського з’явилося звернення мешканки Інни Шеремет, яка пропонує облаштувати майданчик для вигулу собак у центрі міста.
«На жаль, у нашому місті мало місць для цивілізованого та безпечного вигулу домашніх тварин. Тому господарі собак вимушені вигулювати своїх улюбленців поблизу житлових будинків, чим часто викликають обурення мешканців. Іноді доходити і до конфліктних ситуацій, адже комусь і не подобаються тварини чи люди їх просто боятися. В ідеалі у кожному мікрорайоні мають бути майданчики для вигулу тварин.
Наприклад, пропонуємо створити таку площадку біля сквері на проспекті Свободи. Для цього можна використати зелену зону між нижнім каскадом фонтанів та клумбою на перехресті з вул. Долматова. Для цього багато зусиль і фінансів не потрібно – лише обгородити забором периметр, у якому зробити входи та поставити всередині кілька лавок та урн, щоб господарі могли прибрати за своїми улюбленцями. При цьому не треба чіпати дерева та кущі – вони лише створюють додатковий затінок (те, чого так не вистачає на собачій площадці по Аношкіну!).
Тут зручно буде і пішоходам, які спокійно рухатимуться сквером, і господарям тваринок, яких безпечно можна буде вигулювати на огородженій території. Ніхто нікому не заважатиме і всі будуть задоволені.
Подібні майданчики нескладно зробити і на пустирях, яких ще вистачає на проспекті Аношкіна та в інших районах міста.
Думаю, цю ініціативу підтримають власники собак та небайдужі городяни. Адже майже кожний другий-третій кам’янчанин тримає тваринку, тож зацікавлений, щоб поблизу була обладнана площадка для безпечного та цивілізованого вигулу улюбленця», – йдеться у петиції.

карта

Стартував збір підписів, який триватиме рівно 90 днів. Для того, щоб петицію розглянула міська влада Кам’янського, вона має набрати не менше 250 підписів. Отже, слово за кам’янчанами.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *