У Кам’янському донорів тепер перевірятимуть на ВІЛ сучасним методом ПЛР

Станція переливання крові у Кам’янському відтепер проводитиме аналізи на наявність у крові вірусів гепатитів В, С та ВІЛ сучасним методом ПЛР.
«Раніше ми обстежили кров лише на антитіла до вірусів гепатитів В, С та ВІЛ, тобто шукали сліди боротьби організму з вірусом. Тепер ми шукаємо сам вірус.
Чим аналіз методом ПЛР кращий? Він точніший, що значно зменшує ризик переливання зараженої крові реципієнту. А для донора крові ПЛР допоможе виявити хворобу на ранній стадії, що, у свою чергу, допоможе отримати необхідне лікування набагато раніше. Такий аналіз, як і решта, ми робимо безкоштовно, тоді як у приватних лабораторіях за кожен аналіз методом ПЛР доведеться заплатити близько тисячі гривень», – повідомляють на станції.
Також фахівці обстежують кров кожного донора на наявність сифілісу, вірусів гепатиту В та С та ВІЛ. Якщо результати аналізів виявляться позитивними, тобто лабораторія виявить присутність захворювання, співробітник станції зателефонує донору та запросить його на консультацію.
Крім того, при необхідності донор може звернутися до реєстратури станції через тиждень після донації та отримати довідку про результати аналізів.
«Подбайте про своє здоров’я та життя наших захисників, допоможіть тим, хто потребує переливання! Здавайте кров! Чекаємо на всіх небайдужих громадян з понеділка по суботу з 08:00 до 13:00, поряд з театром ім.Л.Українки та Пенсійним фондом.
Контактний телефон: 0686878092», – йдеться у повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *