Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Запіканка із цвітної капусти

У суперечці народжується істина, а в обідніх розмовах упізнаються нові рецепти. Цікаво, що цвітна капуста чомусь не така популярна серед господинь. Багато хто вважає, що цей овоч охоче споживають у вигляді пюре тільки немовлята. А зараз саме його час. Щоб виправити це непорозуміння, ми пустимо у хід секретну зброю. Ця запіканка з цвітної капусти з сиром змусить усіх змінити свою думку про цей корисний овоч.

Що особливо приваблює, так це те, що ця страва універсальна. Вона може наситити голодного чоловіка і не заважає матусиній дієті. Суцвіття капусти запікаються в ароматному соусі зі свіжих овочів та сметани. А сирна скоринка стане остаточним штрихом у цьому простому шедеврі. Чи потрібно говорити, що ваша овочева запіканка розійдеться за кілька хвилин?

Складові
Цвітна капуста 950 г, Помідор 350 г, Болгарський перець 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2–3 зуб., Сметана 3 ст. л., Сир сулугуні 100 г, Хмелі-сунелі 0,5 ч. л., Паприка 0,5 ч. л., Кріп за смаком, Сіль за смаком.

Приготування
Розберіть капусту на суцвіття, потім викладіть її в каструлю з киплячою підсоленою водою і варіть після закипання 5 хвилин.

Крупно наріжте решту овочів і помістіть у чашу блендера. Подрібніть до отримання однорідної маси. Додайте сметану, сіль та спеції і ще раз перебийте блендером. Залийте овочевим соусом.

Запікайте капусту в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин. Потім посипте тертим сиром і поверніть до духовки ще на 5 хвилин. Прикрасьте готову запіканку рубаною зеленню.

Запечена капуста виходить дуже соковитою, із яскраво вираженим смаком овочевого соусу. Її можна подавати як гарнір до м’яса або як основну страву. Запіканка досить низькокалорійна, тому не завдасть шкоди фігурі.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському пройшов звітний концерт хореографічних відділень мистецьких шкіл міста

На танцювальному заході побував міський голова Андрій Білоусов. "До Міжнародного Дня танцю на сцені кіноконцертного…

2 години ago

Активісти Кам’янської “Бджоли” продовжують допомагати у “Волонтерському центрі”

На базі “Волонтерського центру” представники ГО “Бджола” допомагали волонтерам формувати набори гуманітарної допомоги, консультували мешканців…

2 години ago

Майстер-клас “Вірю в ЗСУ” у Волонтерському центрі Кам’янського

ГО “Бджола”, Фонд розвитку Кам’янського” та Козацька церква Пресвятої Покрови влаштували благодійний майстер-клас, на якому…

2 години ago

Каметсталь відзначає ювілей прокатного стана 400/200

Провідний прокатний стан Каметсталі сягнув першого десятиліття своєї історії. Колектив прокатників у ювілейний рік продовжує…

3 години ago

Низка вулиць Кам’янського отримала нові назви (перелік)

19 квітня на засіданні сесії міською радою було прийнято декілька рішень щодо перейменування об’єктів топонімії…

4 години ago

Зупинилося серце захисника з Кам’янського

Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "28 квітня, перебуваючи на лікуванні, помер майор Іваненко Юрій Іванович.…

4 години ago