Серіали осені-2022: новий «Володар перснів», історія про Бориса Джонсона та Сталлоне в ролі мафіозі

«КП в Україні» зібрала 13 серіальних новинок, які з’являться цієї осені. Наприклад, вже у вересні можна переглянути британський серіал про Бориса Джонсона, у листопаді – нову історію про Уокера, зірка «Аватара» Зої Салдана зіграла в любовній історії, а Сильвестр Сталлоне дебютував у серіалі.

Фентезі

«Володар перснів: Персні влади»/The Lord of the Rings: Rings of Power

Прем’єра: 2 вересня (Amazon Prime)

Дія серіалу розгортається за тисячі років до подій, описаних у «Хоббіті» та «Володарі перснів». За словами шоураннерів Патріка Маккея та Джона Д. Пейна, картина охопить усі головні події Другої епохи: створення Перснів влади, сходження Саурона, епічну історію Нуменора, останній альянс ельфів та людей. При цьому ряд персонажів та сюжетних ліній є вигадкою шоураннерів та сценаристів серіалу та відсутні у книгах Джона Толкіна.

За режисуру відповідають Уейн Йіп («Детективне агентство Дірка Джентлі», «Покидьки»), Хуан Антоніо Байона («Світ Юрського періоду 2») та Шарлотта Брандстром («Відьмак», «Чужоземка»).

Серіал складається з 8 серій, бюджет яких становить 465 мільйонів доларів.

В ролях: Роберт Арамайо, Оуайн Артур, Назанін Боніаді, Морвед Кларк, Ема Хорват, Маркелла Кавена, Джозеф Моул.

 

 

Кримінальна драма

«Весільний сезон»/Wedding Season

Прем’єра: 8 вересня (Велика Британія)

Через два місяці після весілля Кеті знаходить свого чоловіка та всіх членів його родини вбитими. У поліції вважають, що масова розправа – справа рук коханця Кеті Стефана. А Стефан думає, що це зробила Кеті. Але ніхто не знає точно, що трапилося насправді.

У ролях: Гевін Дреа, Роза Салазар, Джемі Мічі, Джордж Вебстер, Каллі Кук, Айван Кей, Джеймс Пейтон.

 

Музична драма

«Монарх»/Monarch

Прем’єра: 12 вересня (Fox)

У центрі цієї історії – кілька поколінь родини кантрі-музикантів. На чолі династії стоїть Дотті Кантрелл Роман, талановита, але жорстока жінка. Разом із коханим чоловіком Альбі вони стали справжніми королями жанру. Але коли їхня позиція на вершині музичного олімпу опиняється під загрозою, за справу береться дочка Дотті та Альбі, Ніколетт «Нікі» Роман. Вона не зупиниться ні перед чим, щоб захистити сім’ю та прокласти собі дорогу до слави.

У ролях: Сьюзен Сарандон, Теген Бернс, Джастін Куксулайн, Кевін Кахун, Ава Грейс, Анна Фріл, Єва Амуррі.

 

 

Історична драма

«Королева змій»/The Serpent Queen

Прем’єра: 11 вересня (Starz)

Серіал розповідає історію сходження королеви Катерини Медічі, чиє правління Францією тривало з 1547 по 1559 роки. Після того як надія на щасливий шлюб була зруйнована, юна Катерина вчиться виживати за допомогою хитрості та жорстокості, поступово перетворюючись на справжнього монстра. Історична драма заснована на книзі Леоні Фріда.

У ролях: Саманта Мортон, Чарльз Денс, Денні Кіррейн, Амріта Ачарія, Адам Гарсія, Ніколас Барнс, Антонія Кларк, Бет Годдар.

 

Біографія

«Ця Англія»/This England

Прем’єра: 21 вересня (Sky)

У міні-серіалі показані події, що відбуваються за зачиненими дверима британських урядових кабінетів, і те, як вони вплинули на історію всієї країни. Головний герой – Борис Джонсон, його особисте життя, а також його адміністрація, що опинилася перед обличчям глобальної пандемії. Джонсона зіграв Кеннет Брана.

У ролях: Офелія Ловібонд, Саймон Кунц, Джеймс Корріген, Ендрю Бакан, Саймон Тревес, Саймон Лоу.

 

 

Фантастика

«Інтерв’ю з вампіром»/Interview With the Vampire

Прем’єра: 2 жовтня (AMC)

Трагічна історія вампіра Луї де Пона про кохання, кров та безсмертя, розказана ним самим журналісту Денієлу Моллою. Це екранізація однойменного роману американської письменниці Енн Райс.

У ролях: Сем Рід, Джейкоб Андерсон, Бейлі Басс, Ерік Богосян, Кріс Стек, Калін Коулман, Вікторія Харріс.

 

Драма

«Аляска Дейлі»/Alaska Daily

Прем’єра: 6 жовтня (ABC)

Ейлін Фіцжеральд – опальний репортер із Нью-Йорка, яка намагається розпочати нове життя на спокійній посаді у щоденній газеті Аляски. Але її тихе існування змінюється докорінно, коли вона починає займатися справою про низку зниклих безвісти жінок.

У ролях: Хіларі Суонк, Джефф Перрі, Метт Меллой, Грейс Дав, Мередіт Холцман, Крейг Френк, Пітер Браун.

 

 

Вестерн

«Уокер: Незалежність»/Walker: Independence

Прем’єра: 6 жовтня (CW)

Події розгортаються в США наприкінці ХІХ століття. Заможна пара Уокер їде з Бостона в Індепенденс, штат Техас, – маленьке місто з великим майбутнім, де містер Уокер повинен обійняти посаду шерифа. Дорогою на фургон подружжя нападає невідомий і вбиває чоловіка. Місіс Еббі Уокер дивом залишається в живих: її рятують індіанці і допомагають дістатися Індепенденса. Там дівчина знайомиться з привабливим шахраєм Хойтом Роулінсом і дізнається, що її чоловіка вбив новий шериф міста Том Девідсон. Еббі просить Хойта допомогти їй помститися за смерть чоловіка.

Героїня серіалу «Уокер: Незалежність» Еббі – далека родичка Корделла із серіалу «Уокер».

У ролях: Кетрін МакНамара, Метт Барр, Кеті Фіндлей, Брендон Скленар, Марк Шеппард, Лоуренс Као, Джастін Джонсон Кортес.

 

Драма

«З нуля»/From Scratch

Прем’єра: 21 жовтня (Netflix)

На тлі мальовничих сицилійських пейзажів розвивається історія кохання американської студентки Емі та італійського шеф-кухаря Ліно. Їхній бурхливий роман стикається з багатьма непередбаченими труднощами, у тому числі з різницею в сімейних традиціях. Але коли у Ліно виникають проблеми зі здоров’ям, дві родини об’єднуються і доводять, що кохання руйнує всі кордони.

У ролях: Зої Салдана, Еудженіо Мастрадреані, Рубі Каммер, Карлос Ареллано, Медальйон Рахімі, Мелані Мінічіно, Елізабет Енвейс, Джакомо Джіанніотті.

 

Вестерн

«Англійка»/The English

Прем’єра: листопад (США, Великобританія)

Британська аристократка леді Корнелія Локк приїжджає на Дикий Захід, щоб помститися людині, яка, на її думку, вбила її сина. Там вона зустрічає колишнього розвідника Ілая Уіппа, який стане її провідником. Разом вони вирушать у повну небезпек подорож суворою країною, переживуть чимало драматичних подій і виявлять зв’язок один з одним.

У ролях: Емілі Блант, Кіаран Хайндс, Рейф Сполл, Тобі Джонс, Том Хьюз, Стівен Рі, Ческ Спенсер, Ніколас Аарон.

 

Драма

«Шпигун серед друзів»/A Spy Among Friends

Прем’єра: 2 листопада (США)

Головні герої серіалу – давні друзі та колеги Ніколас Еліотт та Кім Філбі. У роки холодної війни вони обидва служили у британській розвідці МІ-6, але Філбі був подвійним агентом і працював також на КДБ. Щоб досягти успіху у своїй справі, Кіму доводилося день у день обманювати вірних друзів, готових заради нього на все.

Міні-серіал заснований на біографічній книзі Бена Макінтайра «Шпигун серед друзів. Велика зрада Кіма Філбі».

У ролях: Гай Пірс, Деміен Льюїс, Анна Максвелл Мартін, Едрієн Едмондсон, Стефан Канкен.

 

Мелодрама

«Небезпечні зв’язки»/Dangerous Liaisons

Прем’єра: 6 листопада (США)

Телеадаптація французького роману Шодерло де Лакло «Небезпечні зв’язки». Підступні колишні коханці, маркіза де Мертей та віконт де Вальмон, намагаються маніпулювати іншими, використовуючи силу спокуси. Сучасний погляд на класичну історію про інтриги та зваблення.

У ролях: Леслі Менвілл, Керіс Ван Хаутен, Еліс Енглерт, Люсі Коху, Клер Хіггінс, Палома Фейт, Міа Тріплтон, Ніколас Дентон.

 

Кримінальна драма

«Король Талси»/Tulsa King

Прем’єра: 13 листопада (Paramount+)

Впливова людина у нью-йоркській мафії Дуайт Манфреді на прізвисько Генерал виходить із в’язниці після 25 років ув’язнення. Не зважаючи на інтереси Генерала, бос відразу ж відсилає його в місто Талса, штат Оклахома. З місцевих злочинців Генерал збирає нову банду, за допомогою якої він будуватиме власну кримінальну імперію. Однак Манфреді доведеться зіткнутися з безліччю перешкод, адже Оклахома зовсім не схожа на Нью-Йорк.

У ролях: Сильвестр Сталлоне, Гаррет Хедлунд, Дана Ділейні, Рорі Гросс, Мартін Старр, Вінсент П’яцца, Джон Ченатьємпо, Роберт Вокер Браншод.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *