Названо найпопулярніші помилки при чищенні зубів: їх краще не допускати

Щоденна гігієна порожнини рота – це найбільш важливий процес, для збереження красивого і здорового вигляду посмішки. Правильна турбота про зуби починається з правильного очищення, а також з інших способів догляду за зубами про які не можна забувати кожного дня.

Однак, деякі помилки можуть серйозно зашкодити ротовій порожнині. Чого потрібно не допускати – читайте нижче.

Зокрема, у перелік помилок входять такі здавалось б “корисні” речі:

  • Дуже сильне натискання на щітку. Це може пошкодити ясна та зруйнувати емаль зубів;
  • Використання неправильної техніки чищення зубів. Варто порадитися зі стоматологом і попросити показати правильну техніку чищення, що підходить саме вам;
  • Не регулярне змінення зубної щітки. Стоматологи рекомендують міняти зубну щітку чи насадку кожні три місяці;
  • Чистити зуби короткий проміжок часу. Для правильного чищення зубів потрібно щонайменше дві хвилини двічі на день;
  • Погано промита щітка. Якщо погано промивати щітку, то на ній ще залишатимуться бактерії, які щойно видалені з ротової порожнини.
  • Використання жувальної гумки замість чищення зубів. Жувальна гумка непогано очищає зуби після їжі, але все ж не так якісно, ​​як зубна щітка.

Додамо, що навіть якщо щодня справно вранці і ввечері працювати над чищенням зубів по три хвилини, це зовсім не означає, що в роті буде стерильна чистота.

Щітка видаляє лише наліт – а на зубах з часом утворюються ще зубні камені, тому їх ніяка щітка не візьме. Крім того, в роті є місця, куди ніяка щетина не дотягне. Тому раз на рік необхідно відвідувати стоматолога.

Окрім того, не варто забувати, що залишки їжі найчастіше скупчуються в міжзубному просторі, який важко вичистити однією тільки зубною щіткою. Тому важливо користуватись зубною ниткою. Якщо цього не робити, то це може призвести до утворення карієсу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *