Найбільше підприємство Дніпропетровщини працює на 2/3

ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг” та дочірні підприємства компанії у вересні 2022 року продовжать роботу за особливим графіком роботи.

Про це повідомляється в корпоративній газеті “Металург”.

Працівники й надалі своєчасно отримуватимуть заробітну плату. При цьому її розмір розраховуватиметься відповідно до зменшеного навантаження та скороченого робочого часу. Більшість персоналу, у тому числі менеджмент та іноземці, у вересні продовжать працювати з навантаженням 2/3 від повної зайнятості. Зарплата при цьому буде не нижчою за 2/3 встановленого окладу.

На третину менше окладу отримуватимуть і працівники гірничого департаменту, роботу якого із серпня припинили на три місяці. Комбінат продовжує зберігати місце роботи та посаду для кожного військовозобов’язаного працівника підприємства, покликаного на службу під час мобілізації. Також працівники, які перебувають у вимушеному простої, можуть за власним бажанням взяти відпустку тривалістю до 24 днів.

“Особливий графік роботи та оплати праці прийнятий на підприємстві з єдиною метою – утримати компанію на плаву і максимально зберегти всі робочі місця, щоб після війни у ​​підприємства був шанс відродитися і заробити на повну потужність”, – йдеться у повідомленні.

З липня “АрселорМіттал” перевів значну частину співробітників, включаючи топ-менеджмент та працівників-іноземців, на 2/3 навантаження через неможливість платити оклади в повному обсязі. Комбінат має проблеми з відвантаженням продукції на експорт. Блокада портів призвела до повного переходу на перевезення металопродукції споживачам залізницею. При цьому витрати на доставку зросли у 5 разів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *