Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Смажені м’ясні трубочки

Хочете поринути у приємну ностальгію за безтурботними дитячими часами? Приготуємо м’ясні трубочки, якими всіх нас колись тішили бабусі. Жодні хот-доги навіть поруч не стояли!

Складові
Вода 250 мл, Дріжджі 5 г, Цукор, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 300 мл, Свинина 350 г, Пшеничне борошно 3 скл., Цибуля 2 шт., Вершкове масло 30 г.

Приготування
Якщо ви використовуєте для приготування трубочок м’ясо, а не лівер, насамперед їм і займемося. Промийте свинину під проточною водою і цілісним шматком (350 г) відправте варитися. За смаком додайте сіль та спеції.

Щоб активувати дріжджі, розмішуємо в 250 мл теплої води пів чайної ложки цукру та 15 г пресованих дріжджів. Якщо у вас немає пресованих, то візьміть 5 г сухих. Залишіть дріжджі на 5-10 хвилин. Тепер просіюємо через сито три склянки (по 250 мл) пшеничного борошна. І пересипаємо в ємність із дріжджами. Туди ж додаємо дві чайні ложки солі, півтори цукру та чотири столові ложки рослинної олії. Краще використовувати рафіновану олію без запаху. Замішуємо м’яке еластичне тісто.

Готову кульку тіста змащуємо олією, перекладаємо в миску і загортаємо в харчову плівку. Залишаємо так на півгодини мінімум.

Поки тісто підходить, займемося начинкою. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо у вершковому маслі до золотистості. Відварену свинину пропускаємо через м’ясорубку та перемішуємо із цибулею. Якщо начинка виходить сухою, додайте в неї кілька ложок м’ясного бульйону. Якщо ви готуєте начинку з курки, для додаткової соковитості краще використовувати розтоплене вершкове масло. Солимо, перчимо за смаком.

Обминаємо тісто руками і, переклавши знову в миску, залишаємо ще на 20 хвилин. Так воно стане максимально повітряним та ніжним. Через 20 хвилин потрібно скачати тісто в ковбаску та розділити на маленькі кульки, як на фото. Обробляйте тісто, змастивши робочу поверхню, качалку і руки олією.

Кожну кульку тіста розкачуємо в пласт і загортаємо всередину начинку. Формуємо акуратні рівні ковбаски.

Тепер потрібно налити в глибоку сковороду олію шаром в один сантиметр. Коли вона розігріється, викладаємо трубочки. І на середньому вогні смажимо їх з кожного боку до гарного рум’яного кольору.

Ось і все, хрумкий перекус готовий! Тепер можна насолоджуватися самій, кликати дітей та пригощати коханого чоловіка. Смачного!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському триває оновлення освітньої інфраструктури (відео)

Триває оновлення освітньої інфраструктури Кам’янського. Сьогодні міський голова Андрій Білоусов провів інспекційний об’їзд навчальних закладів,…

6 години ago

Які роботи з благоустрою були виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 04.04.2025 по 11.04.2025 було…

8 години ago

У Кам’янському побили та пограбували жінку

Поліцейські Кам’янського затримали 44-річного зловмисника. Підозрюваний вдарив потерпілу та відібрав у неї мобільний телефон. Злочин стався…

8 години ago

Кам’ячан запрошують на весняну виставку до музею

17 квітня у Музеї історії м. Кам'янське відкриється персональна виставка художниці Анастасії Сокол. "Запрошую вас…

9 години ago

У Кам’янському діє програма “Ветеранський спорт”

Деталі повідомив мер Андрій Білоусов. "Спортивна реабілітація відіграє ключову роль у поверненні наших захисників і…

9 години ago

У Кам’янському районі проведуть кампанію з імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Кам’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області інформує,  що у квітні-травні на території…

9 години ago