До уваги кам’янчан: чому дорожчають огірки

Ми повідомляли, що останніми днями на ринках Кам’янського огірки піднялися в ціні в середньому до 30 гривень за кілограм. Те саме відбувається по всій Україні.

На даний момент тепличний огірок великим оптом вже надходить у продаж по 18-30 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Про це повідомили експерти аналітичної платформи EastFruit, пише УНІАН.

“Підвищувати ціни на огірок українським господарствам вдається, насамперед, за рахунок дуже обмеженої пропозиції. Вибірки ґрунтового огірка досить малооб’ємні через спеку. Водночас постачання тепличної продукції також невеликі, оскільки реалізації огірка другого обороту поки що приступили поодинокі комбінати”, – йдеться у повідомленні.

При цьому, за словами експертів, попит у цьому сегменті досить високий. Зазначається, що на даний момент тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж за аналогічний минулорічний період. Більше того, гравці ринку впевнені у подальшому подорожчанні з огляду на підвищений попит оптових компаній та роздрібних мереж на цю продукцію. При цьому компенсувати нестачу місцевої продукції за рахунок імпортного огірка поки що не вдається.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *