Сьогодні – день Кам’янського радіо

24 роки тому, 1 вересня 1998 року, о 6 годині ранку, в ефірі на частоті 107,9 вперше прозвучало: «Говорит Днепродзержинск, с вами радио «МиКомп».

Історія створення першої та єдиної у нашому місті ФМ-радіостанції цілком стандартна для України. Влітку 1997 року генеральний директор фірми “МіКомп” Олександр Коптєв в інтерв’ю місцевій газеті заявив, що його фірма готова вкласти кошти в міську ФМ-радіостанцію. Після цього до нього на прийом дійшли ентузіасти ефірного мовлення Володимир Сайгак та Валерій Васильєв, які запропонували бізнес-проект створення такого радіо. Д

омовленості було досягнуто, Сайгака було призначено директором, Васильєв – продюсером радіостанції, з назвою вирішили не мудрувати – радіо «МіКопм». Саме Сайгак та Васильєв вирішували питання приміщення, отримання ліцензії на мовлення, придбання обладнання, вони ж набирали і найперший склад нової радіостанції.

Потім було багато подій – перша річниця радіо у 1999 році, яка відзначалася на площі Дзержинського небаченим за масштабами концертом (близько 70 тисяч глядачів), поява цензури з боку одного з колишніх чиновників, а пізніше – керівників фірми «МіКомп» (не будемо називати його ім’я-прізвище), скандал із СБУ з приводу новини про спалення українського прапора на мітингу міської опозиції, потім – звільнення Сайгака та Васильєва, зміна керівництва.

Кілька років тому радіо змінило засновника та назву, тепер це – «ТОП-радіо». Долі першої команди склалися по-різному. Володимир Сайгак після виходу з радіо працював на ТЕЦ, потім його сліди губляться. Валерій Васильєв змінив кілька робіт, нині начебто працює у комерційній фірмі у Дніпрі. Юрій Залізняк працював на радіо до останніх своїх днів, помер 31 травня нинішнього року. Максим Беспальчук (був ведучим ефіру під псевдонімом Мак Бодров) пізніше зробив політичну кар’єру і нині обіймає посаду віце-губернатора Дніпропетровської області з питань ЖКГ. Ще одна ведуча ефіру Ірина Попова зараз працює у театрі імені Лесі Українки. Диктор новин Любов Терентьєва останніми роками працювала у прес-центрі ДМК і звідти вийшла на пенсію. Слід ще одного «новинця» Володимира Скотникова губиться десь у Києві.

Ми щиро вітаємо всіх колишніх і нинішніх працівників радіо з річницею створення цього проекту і схиляємо голову на згадку про Юрія Залізняка. А сьогоднішньому радіо – чистого ефіру та добрих, мирних новин! І, можливо, колись настане момент, раптом не буде цензури, заборон, лімітів, які так часто заважають нормально працювати.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *