Кам’янчанам на замітку: у Дії з’явилися нові сервіси та документи

У Дії доступні нові сервіси та документи: електронне пенсійне, посвідка на проживання, документи англійською та шеринг авто. Команда Мінцифри, незважаючи на повномасштабне вторгнення, продовжує створювати нові сервіси та послуги у додатку Дія, яким уже користується понад 18 мільйонів українців.

Сьогодні користувачам доступні чотири нові сервіси: електронні пенсійне посвідчення та посвідка на проживання, документи англійською та послуга шерингу авто. Оновіть програму, щоб скористатися ними.

«Повномасштабна війна не змінила наших планів із цифровізації. Ми продовжуємо створювати найзручнішу державу, спілкування з якою мінімальне, а користь – максимальна. Масштабуємо Дію та впроваджуємо документи та послуги, що відповідають найчастішим запитам українців. Впевнений, що велике оновлення Дії зробить життя українців ще простішим», – зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Що нового:

У додатку вперше стали доступні англомовні версії закордонного паспорта, посвідчення водія та техпаспорта на авто. Права та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді. Щоб у програмі документи відображалися англійською мовою, необхідно переключити мову.

Пенсійне посвідчення. Доступні два види – за віком та спеціальні. Щоб побачити їх у Дії, вони мають бути видані після 2014 року. Пенсійне віком підтягнеться автоматично, а спеціальне необхідно завантажити самостійно. Як і інші документи у додатку, пенсійне посвідчення можна буде перевірити чи поділитись ним за допомогою QR-коду.

Вид на тимчасове чи постійне проживання. Тепер громадянам інших країн в Україні не потрібно носити фізичну картку із собою, а можна показати вигляд прямо у Дії. Також особи з видами на проживання зможуть створювати Дію.Підпис та користуватися сервісами Дії. У програмі підтягнуться види у вигляді пластикової картки з безконтактним носієм. Документи такого зразка почали видавати після квітня 2018 року. Також необхідно мати ідентифікаційний номер для того, щоб вони підтягнулися.

Шерінг авто. Повернули в дію послугу шерингу авто, яке було тимчасово призупинено через війну. Тепер ви можете поділитися власним або отримати техпаспорт іншої людини в кілька клацань.

Сплата штрафів від патрульної поліції

З лютого ця функція також була припинена. Тепер ви знову можете одразу сплатити кілька кліків, якщо порушили ПДР. Згодом відновиться сплата штрафів за фото та відеофіксацією.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *