Перевізники Кам’янського закликають підвищити тарифи на громадський транспорт

Перевізники Кам’янського звернулися до міської влади з проханням збільшити вартість проїзду в громадському транспорті. Робоча нарада з цього питання відбулася під керівництвом першого заступника Кам’янського міського голови Олександра Чернишова.

За словами перевізників, на сьогоднішній день діючий тариф економічно не обґрунтований і без підняття тарифу вони просто не зможуть забезпечити стабільну роботу транспорту та перевезення пасажирів. Основні причини – значне здорожчання паливно-мастильних матеріалів, ціна яких зросла майже вдвічі, суттєво подорожчали також запчастини та є труднощі з тим, щоб їх придбати.

Сьогодні середня вартість проїзду в транспорті складає від 8,5 до 10 гривень. Після підняття тарифу орієнтовна вартість становитиме від 10 до 15 гривень.

Перевізники запевнили, що у разі підняття тарифу зможуть збільшити кількість рейсів та автобусів на найбільш затребуваних міських маршрутах.  Всі необхідні розрахунки будуть представлені в  найближчий час.

В управлянні транспортної інфраструктури та зв’язку зазначають, що Кам’янське – одне з останніх міст області, де планують підвищити тарифи на проїзд. Раніше з 15 до 18 гривень зросла ціна на проїзд в громадському транспорті міста Дніпро, з 12 до 15 гривень подорожчала вартість проїзду на маршрутах у Павлограді та Кременчуці та в багатьох інших містах.

Представники влади зазначили, що в вересні, на виконкомі, буде розглянуто питання підвищення проїзду.

Але попри надскладну ситуацію в країні міська влада не планує підвищувати вартість проїзду в комунальному електротранспорті.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *