Ціни на побутову техніку в Кам’янському можуть підскочити до 60%.

Засновник одного з найбільших у країні ритейлерів електроніки та побутової техніки, а також маркетплейсу АЛЛО Дмитро Деревицький очікує, що до кінця року ціни на побутову техніку підвищаться ще на 45-60%, а за введення додаткового збору на імпорт у розмірі 10% – навіть більше .

Про це він розповів у інтерв’ю «Економічній правді».

«Стрибок курсу валют – вторинний чинник. Первинне, що вплинуло вартість електроніки і як електроніки, а й усіх імпортних товарів – це повернення з 1 липня оподаткування імпортних операцій. Тому імпортні товари подорожчали на 20%, а ті товари, які оподатковувалися митом (переважно електроніка) 10-16% разом із ПДВ, подорожчали на 30-36%. Тобто з 1 липня ціни зросли на 20-36% у собівартості», – розповів Деревицький.

За його словами, всі імпортні товари мають потенціал підвищення ціни на 45-60%. ПДВ 20% плюс 25% курс – одержуємо нижню планку 45%. Тобто потенціал зростання цін на електроніку дуже великий: 20% ПДВ, 12% мита та 25% зростання курсу – виходить близько 60%.

«Це погана історія не лише продавців імпортних товарів, а й споживача. Ці податки та курс рано чи пізно будуть закладені у ціну товару, і споживач відчує колосальне подорожчання. Ми, як рітейлери, намагаємося відтягнути момент підвищення ціни. Робимо це завдяки своїй маржі настільки, наскільки можемо, щоби для споживача це не було дуже боляче», – зазначив бізнесмен.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *