У Кам’янському переселенець грабував підлітків

У Кам’янському засудили переселенця з Донецької області за крадіжки та розбій. Чоловік пограбував двох підлітків нібито через тяжке фінансове становище.

Про це повідомляється у вироку Заводського суду.

6 березня, приблизно о 22:05, проходячи повз будинок №27 по вулиці Глаголєва, чоловік побачив підлітка. Він підійшов до нього, попросив сигарети, а потім дістав ножа і наказав віддати мобільний телефон Neffos. Злякавшись за своє життя, хлопець віддав нападнику телефон. У суді його вартість оцінили у 1633,67 грн.

За кілька днів обвинувачений вирішив повторити злочин. 10 березня, перебуваючи на території Гімназії №12, що по вулиці Слісаренка, 30, побачив раніше незнайомого йому підлітка, який тримав у руці телефон Redmi Note 7, у вухах у нього були навушники Xiaomi Redmi. Чоловік став загрожувати хлопцю, і наказав усе віддати. Підліток віддав гаджети та 20 грн., які мав при собі. Суд оцінив вартість смартфона та навушників у 4 341 грн.

Обвинувачений – уродженець села Дмитрівка Волноваського району Донецької області, двічі судимий за аналогічні злочини. Тимчасово мешкав у Кам’янському у знайомого, ніде не працював. Свою провину в суді він частково визнав, хоч її повністю довели. Він розповів, що на злочини його штовхнуло важке фінансове становище. Також він запевняв, що не загрожував підлітку ножем і взагалі не мав його при собі. Однак потерпілий хлопець сказав, що це не так. Ніж обвинуваченого знайшли у квартирі, де він тимчасово мешкав.

Все вкрадене чоловік здавав до ломбарду, а на виручені гроші купував продукти. Провину обвинуваченого підтвердили та його знайомі, які стали свідками подій. Суд визнав чоловіка винним за ч.2 ст. 186 КК України (грабіж) та ч.2 ст. 187 КК України (розбій) та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років з конфіскацією всього майна, що особисто належить.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *