Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Печиво з апельсиновою начинкою

Цей рецепт печива чудовий тим, що з ним впорається навіть школяр. Жодних дріжджів, молока чи кефіру. Все просто, легко та з доступних продуктів. У результаті виходить ціла миска рум’яної розсипчастої випічки, пікантний аромат якої розноситься по всьому будинку.

Насправді під це тісто підійдуть будь-які ягоди або фрукти. Але печиво з апельсиновою начинкою виходить по-справжньому вишуканим. А ще дуже корисним. Якщо любите, то в кінці додайте трішки кориці. Дітки такий десерт куштують залюбки.

Серед магазинного печива ви точно не знайдете аналогічну розсипчасту пісочну основу. Начинка ж настільки гармонійна у співвідношенні своєї солодкості та кислинки, що не передати словами. В кінці приготування остудіть печиво на решітці та посипте цукровою пудрою для краси.

Складові
Кисломолочний сир 100 г, Яйце 1 шт., Цукор 180 г, Вершкове масло 50 г, Пшеничне борошно 260 г, Сіль 1 щіп., Розпушувач 1 ч. л., Апельсин 230 г, Лимон 120 г, Крохмаль 10 г.

Приготування
1. Вимийте апельсини із лимоном. Наріжте шматочками, видаливши насіння. Можна пробити блендером разом зі шкіркою.
2. Викладіть в сотейник, додайте цукор і поставте на вогонь. Трохи прогрівши, додайте крохмаль, розведений у 2 ст. л. води і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Проваріть кілька хвилин на середньому вогні.
3. Зніміть з вогню та остудіть. Охолоджена начинка має бути досить густою.
4. Масло кімнатної температури збийте з цукром. Додайте решту інгредієнтів, крім борошна з розпушувачем. Перемішайте.
Потім додайте борошно з розпушувачем і замісіть еластичне тісто.
5. Обгорніть його плівкою і заберіть у холодильник на 30 хвилин.
6. Далі розділіть тісто на 2 частини та розкачайте у прямокутник товщиною 3 мм. Підсипте на стіл трохи борошна. Покрийте тісто половиною начинки, не доходячи кілька см до кінця.
7. Поверніть рулет так, щоб шов опинився внизу. Розріжте на середні шматочки і покладіть все на деко викладене пергаментом. Так само зробите з другою половиною тіста.
8. У розігрітій духовці до 180 градусів випікайте печиво до легкого зарум’янювання близько 20 хвилин.

Як тільки ви спробуєте це печиво, запевняємо, воно стане одним із найулюбленіших. Адже роботи з ним по суті небагато, проте потім не переживаєш за наявність солодкого в будинку.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбулися навчання з безпеки та домедичної допомоги (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Під час повномасштабної війни життєво необхідно, щоб кожен…

6 години ago

Під Дніпром на пожежі постраждав чоловік

Вранці 18 листопада надійшло повідомлення про пожежу у п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Проектна міста…

8 години ago

У Дніпрі затримали студента, який виготовляв бомби для терактів

Контррозвідка Служби безпеки запобігла новим спробам рашистів здійснити теракти у Дніпрі. За результатом дій на…

9 години ago

“Джуманджі” повертається: що відомо про третю частину фентезі

Популярна пригодницька франшиза "Джуманджі" повернеться на екрани. У США вже стартувало виробництво третьої та завершальної частини серії…

10 години ago

У Кам’янському тривають пошуки братів-близнюків

У Кам'янському продовжують розшук 13-річних близнюків: Махно Богдана та Махно Максима. Шановні громадяни! Просимо вас…

10 години ago

Наступного тижня у Кам’янському відбудеться чергова сесія міськради

28 листопада о 09.00 відбудеться пленарне засідання 81-ї сесії Кам’янської міської ради VIII скликання. Із проєктом порядку…

11 години ago