Рецепт дня: Деруни по-грецьки

Різні варіації дерунів можна знайти у багатьох національних кухнях. Серед усіх способів приготування явно виділяється незвичайний рецепт дерунів по-грецьки. Їх легко готувати, вони завжди виходять смачними та хрумкими. Такі деруни чудово підійдуть, щоб урізноманітнити повсякденне меню.

Рецепт дерунів по-грецьки має кілька спеціальних інгредієнтів. Вони додають звичній страві незвичайної середземноморської пікантності.

Складові

800 г картоплі ,100 г бринзи, 125 г пшеничного борошна, 2 курячі яйця, 1 солодкий перець, 2 зубчики часнику, 3 ст. л. манки, 1 ч. л. розмарину, 1 ч. л. меленого кмину, 3 гілочки чебрецю, 100 мл рослинної олії, сіль, перець за смаком.

Приготування

Насамперед відвари картоплю в шкірці. Воду для варіння попередньо посолили і додай туди чебрець. Потім готову картоплю очисти і зроби пюре. Воно має повністю охолонути. Після цього змішай його з яйцями, борошном та манкою. Ретельно вимішати все, щоб пюре було однорідним.

Поки картопля вариться, очисти та подрібни солодкий перець. Бринзу також нарізати дрібними кубиками або натерти на тертці.  Ці два інгредієнти висип у картопляну масу. Туди ж додай часник, роздавлений пресом, порізаний свіжий чебрець і кмин. Посоли та поперчи за смаком. Далі вимішай ложкою, щоб вийшла консистенція тіста.

Після цього формуй з готового тіста невеликі коржики і обсмаж їх на олії. Золота скоринка з двох боків буде показником готовності.

Після смаження обов’язково виклади деруни на паперовий рушник або серветку. Це потрібно для того, щоб не було зайвої олії. Подавати страву можна зі сметаною, як завжди, або ж із часниковим соусом.

Впевнені, що вам сподобається цей незвичайний рецепт дерунів. Варто спробувати лише раз, і звичайні деруни більше не захочеться готувати. Оригінальні спеції роблять їх особливими. Ви з легкістю зможете здивувати гостей такою стравою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *