Дніпропетровщина – у лідерах за кількістю учасників на отримання грантів у рамках проекту «еРобота»

Як повідомляють у Мінекономіки, визначено 1115 переможців, які отримають від держави гранти на відкриття та розвиток бізнесу.

За словами Міністра економіки України Тетяни Бережної, заявки подали 10 116 учасників:

«Найпопулярніша програма «Власна справа», на отримання гранту за якою подали заявки 9 тисяч українців, які прагнуть розпочати свій бізнес або розширити його. З них успішні 1038 заявок, загальна сума, яка буде виплачена державою за ними складає 240 млн грн».

Найбільш активними серед учасників проекту були мешканці Києва (16%), Київської (10%), Дніпропетровської (8%), Полтавської (8%), Львівської (7%), Рівненської (7%) областей.

Серед видів діяльності, які обирають українці для запровадження власної справи – оптова та роздрібна торгівля, ремонт автотранспортних засобів та мотоциклів, переробна промисловість, тимчасове розміщення та організація харчування, надання інших видів послуг, професійна, наукова та технічна діяльність.

5 вересня розпочалася 6 хвиля подання заявок на отримання гранту в рамках програми “Власна справа”. За підрахунками Мінеконом, реалізація урядових грантових програм проекту “еРобота” дозволить створити в Україні понад 300 тисяч нових робочих місць.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *